Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ...


Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, το χωριό βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να αλλάξουν όλα γύρω μας. Νοοτροπίες, πρακτικές και αντιλήψεις.
Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να απαλλαγούν από τις νοοτροπίες που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση και από τις λογικές των παρασκηνίων, είναι καλύτερα γι’ αυτούς να αποδεσμευτούν και να αφήσουν τους υπόλοιπους να προχωρήσουν μπροστά. Πρέπει να γίνει προσπάθεια απο τους τοπικούς άρχοντες να κατανοήσουν ότι η Ιστορία του χωριού μας δεν παραγράφεται, ούτε παραχαράσσεται.
Αν θέλουμε να δούμε το μέλλον του χωριού μας αισιόδοξα, χρειάζονται ριζικές αλλαγές που η εφαρμογή τους απαιτεί τις κάτωθι προυποθέσεις:
  • Διαφάνεια σε όλα και ενημέρωση των κατοίκων του χωριού.
  • Άμεση  επικοινωνία με τους κατοίκους και Ανοιχτές Συνελεύσεις για τα μεγάλα ζητήματα του χωριού.
  • Εξάλειψη των γραφειοκρατικών μηχανισμών και περιθωριοποίηση των «έγχρωμων» στελεχών νομενκλατούρας.
  • Καθιέρωση αξιόπιστων θεσμών και κανόνων.
  • Αξιοποίηση των σοβαρών επιστημόνων και ενεργών προσωπικοτήτων που διαθέτει το χωριό μας.

Κλείνοντας την παρέμβαση μας, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σ’ εκείνους που αυτή την κρίσιμη  ώρα, είτε προτάσσουν πάνω από όλα τους εαυτούς τους και το προσωπικό τους συμφέρον, είτε αποστασιοποιούνται αρνούμενοι των ευθυνών τους.
Τους λέμε λοιπόν ότι δεν πρέπει να κάνουν το λάθος να αγνοούν και να υποτιμούν τους νέους του χωριού. Κατανοούμε και «μεταφράζουμε» καθετί που συμβαίνει γύρω μας....

       Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας.