Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ...


Όταν σε μια μικρή κοινωνία υπάρχει ένας «μονόφθαλμος» και όλοι οι άλλοι είναι «τυφλοί», ο μονόφθαλμος θα είναι ο «αρχηγός». Αυτός λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αποκτήσει κάποιος από τους συνανθρώπους του το «φως» γιατί θα χάσει την «εξουσία» και έτσι δεν θα μπορεί να ασκεί την «καθοδήγηση» του.
Οι ημέτεροι διαχρονικοί έγχρωμοι «καθοδηγητές» αποτελούν τους βασικούς ιθύνοντες για τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μικρή μας πλέον κοινωνία.
Όλοι αυτοί που εμφανίζονταν ως «προστάτες» του κόσμου του χωριού και των παραγωγικών του τάξεων, στην πραγματικότητα είχαν ως σκοπό να εγκαθιδρύσουν έναν «Ιδεολογικό Μηχανισμό» που θα διατηρεί και θα αναπαράγει το «Σύστημα».
Έτσι φτάσαμε στο σημείο να γίνεται κατάχρηση της γνώσης από τους «εξειδικευμένους καθοδηγητές», είτε αυτοί είναι επαγγελματίες του είδους είτε εκκολαπτώμενοι, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την τοπική κοινή γνώμη και να την ελέγξουν.
Απευθυνόμαστε λοιπόν, στους συγχωριανούς μας που διαθέτουν ελεύθερη βούληση και ανεξάρτητη προσωπικότητα, που τολμούν να τηρούν αδογμάτιστη στάση ζωής και τους καλούμε να αντιταχθούν στη «συντηρητική καθοδήγηση» και στην «εσκεμμένη» κοινωνική αποτελμάτωση.
Είναι χρέος μας απέναντι στους γονείς και τους παππούδες μας...

          Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας.