Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ...


Ο υπεύθυνος πολίτης μπορεί να δρα και να συναποφασίζει μόνο όταν είναι ορθά, έγκυρα και με αξιοπιστία ενημερωμένος.
Εμάς, τους Ενεργούς Δημότες, μας ενδιαφέρει ο Ανεμωτίσιος όπου και αν βρίσκεται, να είναι σωστά, υπεύθυνα και έγκυρα ενημερωμένος για την πραγματική κατάσταση του Χωριού μας. Μόνον έτσι μπορει να σχηματίσει άποψη. Μόνον έτσι μπορεί να πάρει θέση.
Δεν σταματάμε όμως εκεί, στην ενημέρωση. Προχωράμε ένα βήμα παραπέρα. Πρωθύστερος στόχος μας είναι ο βαθύτερος προβληματισμός. Η αφύπνιση του κάθε συγχωριανού μας όπου και αν βρίσκεται, «εντός και εκτός συνόρων».
Πιστεύουμε στη δύναμη των Ανεμωτίσιων. Στην Ενότητα που επιτυγχάνεται με την συνεργασία. Το σχέδιο. Την στρατηγική. Γιατί η Ανεμώτια είναι υπόθεση όλων μας. Γιατί η Ανεμώτια είσαι εσύ! Ο απλός ανώνυμος και επώνυμος πολίτης που σκέπτεται, αποφασίζει και δρά.
Ένωσε τη φωνή σου με την δική μας. Μαζί σπάμε τα κατεστημένα. Καταργούμε νοοτροπίες και αντιλήψεις που διαχρονικά πλήγωσαν την Ανεμώτια. Προτρέπουμε και παρακινούμε όλους τους όπου γης συγχωριανούς μας να μετέχουν των κοινών. Να συμμετέχουν στα δρώμενα του χωριού μας. Να συναποφασίζουν!
Λέμε σε όλους: Πάρτε θέση! Μην αφήνετε ΚΑΝΕΝΑΝ να σας «αντιπροσωπεύει» χωρίς να τον έχετε επιλέξει εσείς! Τώρα, έχετε Βήμα! Έχετε λόγο και εσείς! Περιμένουμε και την δική σας άποψη. Εδώ θα ακουστεί. Θα γίνει σεβαστή! Θα προβληθεί. Θα αναδημοσιευτεί.
Αρκετά (!) Με όλους εκείνους που καπηλεύονται την θέληση και την άποψη σας. Σε κάθε επίπεδο. Σε κάθε τομέα. Στους συλλόγους, τα Συμβούλια, τους Συνεταιρισμούς.
Δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα όπως κάνουν μερικοί επιτήδειοι, αντιθέτως σας προτρέπουμε να διαβάζετε και άλλους διαδικτυακούς κόμβους ενημέρωσης και προβληματισμού (Blogs-Facebook-Twitter), ακόμα και εκείνους που είναι απέναντι μας.
Αν δεν διαβάσεις και την «άλλη» άποψη του άλλου, του απέναντι, εκείνου που σε επικρίνει, δεν μπορείς νε σχηματίσεις ελεύθερη και αντικειμενική άποψη για κάθε θέμα, σε κάθε επίπεδο.
Τα τελικά συμπεράσματα θα τα διαμορφώσετε εσείς. Εσύ! Ο αναγνώστης μας. Ο υποψιασμένος πολίτης! Ποτέ μην αρκεσθείτε σε ό,τι βλέπετε, ό,τι διαβάζετε ή ό,τι ακούτε. Ουδείς έχει το μονοπώλειο της ενημέρωσης. Ψάξτε, ερευνείστε για ό,τι και αν διαβάζετε. Κάνετε συγκρίσεις και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...
Η γενικότερη φιλοσοφία μας είναι να αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο... να βλέπουμε πίσω από τα γεγονότα και να γράφουμε όλα όσα δεν γράφουν οι άλλοι. Είμαστε εδώ με θέληση να συγκρουστούμε.... Με τόλμη και παρρησία! Σύγκρουση σε κάθε επίπεδο με τα μεγάλα, τα μικρά τοπικά, ύποπτα, θολά και σκοτεινά πολές φορές αλληλένδετα μεταξύ τους συμφέροντα. Όπου και αν βρίσκονται! Σε κάθε χώρο. Σε κάθε πολιτικό φορέα.
Για τους Ενεργούς Δημότες, προέχει το συλλογικό συμφέρον της Ανεμώτιας και όχι το ιδιωτικό ή το εταιρικό. Εμείς δεν μετέχουμε σε «Συντροφικά TRAST». Δεν προσυνεννοούμαστε με κανέναν για όσα θα γράψουμε. Δεν παίρνουμε γραμμή από κανένα «Κομματικό Μαγαζάκι». Εδώ δεν αναπαράγουμε «Δελτία Τύπου». Δεν προωθούμε κανέναν απολύτως. Προβάλλουμε τα θετικά. Καυτηριάζουμε τη σήψη και την διαπλοκή. Στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε καθετί που είναι τίμιο και «καθαρό».
Οι Ενεργοί Δημότες δεν είναι φερέφωνα κανενός. Υπηρετούμε την αλήθεια και μόνον την αλήθεια. Λειτουργούμε αυτόνομα, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς υπόγειες διαδρομές. Η κριτική που ασκούμε, έστω και σκληρή, επιδιώκουμε να είναι γόνιμη και εποικοδομητική. Εμείς υπηρετούμε τον άνθρωπο, την υπέρτατη αξία.     
«...Και αν μας πουν ότι είμαστε σχεδόν ρομαντικοί, ότι είμαστε αδιόρθωτοι ιδεαλιστές, ότι σκεφτόμαστε το αδύνατο, εμείς πρέπει χίλιες φορές να απαντήσουμε «ναι, είμαστε»....»

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας.