Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ....


Το χωριό μας επανέρχεται σιγά-σιγά στους κανονικούς του ρυθμούς, αφού αυτή την εβδομάδα τελειώνουν οι διακοπές και οι «παραθεριστές» συγχωριανοί μας επιστρέφουν στην Αθήνα και στις δουλειές τους.
Από τα μέσα Ιουλίου και με κορύφωση την εβδομάδα της γιορτής της Παναγίας (Δεκαπενταύγουστος), δεκάδες οικογένειες Ανεμωτίσιων και μη προτίμησαν το χωριό μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Τα περισσότερα σπίτια άνοιξαν και συγγενικά πρόσωπα αντάμωσαν περνώντας όμορφες οικογενειακές στιγμές. Τα καφενεία και οι ταβέρνες έσφυζαν από ζωή (!) Το πρωτόγνωρο αυτού του καλοκαιριού αλλά και κατανοητό λόγω οικονομικής κρίσης, ήταν ότι ο κόσμος τα βράδια έμενε για διασκέδαση στο χωριό και δεν αναζητούσε λύσεις σε άλλα μέρη.
Νωρίς το απόγευμα η κουβέντα άρχιζε πίνοντας καφέ κάτω από τον «γνωστό» πλάτανο και οι παρέες μεγάλωναν. Όταν ερχόταν η ώρα να γίνει η «αλλαγή» για ποτό και μπύρα, οι συζητήσεις ήταν πιο «φιλοσοφημένες». Τα προβλήματα του χωριού, η πολιτική κατάσταση, η οικονομική κρίση και πάντα με την απαραίτητη ένταση και την φόρτιση της στιγμής.
Φέτος απολαύσαμε και το πλήθος εκδηλώσεων που έγιναν στο χωριό μας από τους συλλόγους ή τους φορείς. Το πανηγύρι του Σωτήρος, η συναυλία στην παιδική χαρά, η γιορτή τραχανά, το τουρνουά ποδοσφαίρου, η παρέλαση αλόγων, η απονομή αριστείων στους μαθητές,  ο αγώνας ποδηλατοδρομίας, εκδηλώσεις που έτυχαν σχεδόν....της καθολικής αποδοχής.
Για να είμαστε ειλικρινείς υπήρξαν και άσχημες στιγμές αλλά για αυτές θα αναφερθούμε στο προσεχές διάστημα, καθόσον χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης....
Κλείνοντας, οι Ενεργοί Δημότες στέλνουν σε όλους τους συγχωριανούς μας πολλές ευχές για καλό και αγωνιστικό χειμώνα και  ιδιαίτερα στους νέους που με την ενεργητικότητα τους γέμισαν την Ανεμώτια με ζωντάνια.

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας