Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΝΕΜΩΤΙΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ"...


«...Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, αναπνέουν στους δρόμους και γράφουν Ιστορία...». Έρχεται το Πολυτεχνείο να μας θυμίσει ότι οι καιροί μας είναι εξόχως ανατρεπτικοί. Όλο και περισσότεροι μιλούν πια στο όνομα της ανατροπής και του αναγκαίου παλλαϊκού ξεσηκωμού, των «Πολυτεχνείων» της γενιάς μας.
Το Νοέμβρη του 73 ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αγρότες κατάφεραν να υψώσουν το μπόι τους στη σιδερόφρακτη χούντα και να φωνάξουν: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία! Απόψε πεθαίνει ο Φασισμός! Κάτω η Χούντα! Επανάσταση Λαέ!....
Με τους χουντικούς να συνθλίβουν τη σκέψη του λαού. Το φόβο του θανάτου και των διώξεων να τρυπώνει στις χαραμάδες των σπιτιών, σαν τους ίσκιους των ασφαλιτών που παρακολουθούσαν. Η ελευθερία του λόγου, του συνέρχεσθαι, της διακίνησης εντύπων...ανάπηρες. Οι συλλήψεις, τα βασανιστήρια και οι εξορίες στην ημερήσια διάταξη. Ο πλούτος της χώρας, βορά στις ορέξεις του κεφαλαίου.
«Εγώ κοιτάζω τη δουλίτσα μου. Θα πάω με τα νερά τους». Υπήρξε και αυτή η στάση...Γέμιζε τα γήπεδα, γιόρταζε την 21η Απριλίου με την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του. Ονόμαζε τη χούντα Επανάσταση. Έκλεινε τα μάτια σε όσους διώκονταν...
Το Νοέμβρη του 2012, η κοινωνία μας μαστίζεται από την μεγαλύτερη καπιταλιστική κρίση, μετά το 1929. Σήμερα όμως, το αστικό σύστημα εξουσίας, το κεφάλαιο και οι εταίροι δεν χρειάζεται να κρυφτούν πίσω από παρανοϊκούς συνταγματάρχες.
Σήμερα έχουμε τις ανθρωποφάγες αγορές, το χρέος, τις τράπεζες, τους εργοδότες, την Τρόϊκα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΜΑΡ), την Τρόϊκα εξωτερικού (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), το σάπιο πολιτικό σύστημα, γελοιογραφίες της αριστεράς (ΔΗ.ΜΑΡ) και τα «τάγματα εφόδου» του συστήματος (ΧΑ).
Όλοι αυτοί επιθεωρούν την καθημερινή δολοφονία του λαού μας. Μαζική εξαθλίωση, καταβύθιση της κοινωνίας και ξεθεμελίωμα οποιουδήποτε κοινωνικού δικαιώματος. Η ανεργεία και η φτώχεια καταλαμβάνουν τις ζωές μας. Η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ τεράστια και η καταστολή αντάξια της Χούντας.
Σήμερα όμως, τα προσωπεία έχουν πέσει. Ξεχωρίσαμε τους πραγματικούς φίλους από τους «εχθρούς». Ξέρουμε πια ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους χαριεντιζόμασταν και πείναμε καφέ...Και τι ειρωνεία αλήθεια.!!! Να βγαίνεις στα καφενεία του χωριού και να ακούς: «Ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται». Έχουν αμοληθεί ακροδεξιοί και ναζιστές της ΧΑ προτείνοντας μια χούντα πιο «καθαρή» από αυτή που στεριώνεται ήδη....
Υ.Γ. «...ας βροντήξει στις πλατείες το ποδοβολητό των εξεγέρσεων...» Βλ. Μαγιακόφσκι.

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας