Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΑ "ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ TRAST" ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ...


Ο υπεύθυνος πολίτης μπορεί να δρα και να συναποφασίζει μόνο όταν είναι ορθά, έγκυρα και με αξιοπιστία ενημερωμένος. Εμάς, τους Ενεργούς Δημότες, μας ενδιαφέρει ο Ανεμωτίσιος όπου και αν βρίσκεται, να είναι σωστά, υπεύθυνα και έγκυρα ενημερωμένος για την πραγματική κατάσταση του Χωριού μας. Μόνον έτσι μπορεί να σχηματίσει άποψη. Μόνον έτσι μπορεί να πάρει θέση.
Δεν σταματάμε όμως εκεί, στην ενημέρωση. Προχωράμε ένα βήμα παραπέρα. Πρωθύστερος στόχος μας είναι ο βαθύτερος προβληματισμός. Η αφύπνιση του κάθε συγχωριανού μας όπου και αν βρίσκεται, «εντός και εκτός συνόρων». Πιστεύουμε στη δύναμη των Ανεμωτίσιων. Στην Ενότητα που επιτυγχάνεται με την συνεργασία. Το σχέδιο. Την στρατηγική. Γιατί η Ανεμώτια είναι υπόθεση όλων μας. Γιατί η Ανεμώτια είσαι εσύ! Ο απλός ανώνυμος και επώνυμος πολίτης που σκέπτεται, αποφασίζει και δρα.
Ένωσε τη φωνή σου με την δική μας. Μαζί σπάμε τα κατεστημένα. Καταργούμε νοοτροπίες και αντιλήψεις που διαχρονικά πλήγωσαν την Ανεμώτια. Προτρέπουμε και παρακινούμε όλους τους όπου γης συγχωριανούς μας να μετέχουν των κοινών. Να συμμετέχουν στα δρώμενα του χωριού μας. Να συναποφασίζουν! Λέμε σε όλους: Πάρτε θέση! Μην αφήνετε ΚΑΝΕΝΑΝ να σας «αντιπροσωπεύει» χωρίς να τον έχετε επιλέξει εσείς! Αρκετά (!) Με όλους εκείνους που καπηλεύονται την θέληση και την άποψη σας. Σε κάθε επίπεδο. Σε κάθε τομέα. Στους Συλλόγους, τα Συμβούλια, τους Συνεταιρισμούς.
Για τους Ενεργούς Δημότες, προέχει το συλλογικό συμφέρον της Ανεμώτιας και όχι το «κομματικό», το «ιδιωτικό» ή το «εταιρικό». Εμείς δεν μετέχουμε σε «Συντροφικά TRAST». Δεν προσυνεννοούμαστε με κανέναν για όσα θα γράψουμε. Δεν παίρνουμε γραμμή από κανένα «Κομματικό Μαγαζάκι». Εδώ δεν αναπαράγουμε «Δελτία Τύπου». Δεν προωθούμε κανέναν απολύτως....Οι Ενεργοί Δημότες δεν είναι φερέφωνα κανενός. Λειτουργούμε αυτόνομα, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς υπόγειες διαδρομές. Η κριτική που ασκούμε, έστω και σκληρή, επιδιώκουμε να είναι γόνιμη και εποικοδομητική. Εμείς υπηρετούμε τον άνθρωπο, την υπέρτατη αξία.

Υ.Γ. «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»..... 
    
Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας.