Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΕΜΩΤΙΣΙΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ...

Πιοτρ Κροπότκιν

Αν όμως η καρδιά σου χτυπάει ταυτόχρονα μ’ εκείνη της ανθρωπότητας, αν, σαν αληθινός ποιητής, διαθέτεις ένα αυτί αφιερωμένο στην Ζωή, τότε, ατενίζοντας την Θάλασσα της Θλίψης τα κύματα της οποίας σαρώνουν τα πάντα γύρω σου, απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα, μπροστά σ’ αυτά τα πτώματα που φτιάχνουν λόφους στα ορυχεία και μπροστά σ’ αυτά τα ακρωτηριασμένα κορμιά που είναι σωριασμένα στα χαρακώματα, έχοντας πλήρη συνείδηση του μάταιου χαρακτήρα της μάχης που διεξάγεται, ανάμεσα στις σπαρακτικές κραυγές πόνου των νικημένων και τα όργια των νικητών, μπροστά στον ηρωισμό απέναντι στην δειλία, στον ευγενή ενθουσιασμό απέναντι στην αξιοπεριφρόνητη πανουργία, δεν μπορείς πλέον να μένεις ουδέτερος. Θα έρθεις και Θα ταχθείς με το μέρος των καταπιεζομένων διότι ξέρεις ότι το ωραίο, το ιδεώδες, το ίδιο το πνεύμα της ζωής, βρίσκεται με το μέρος εκείνων που αγωνίζονται για το φως, τον ανθρωπισμό, την δικαιοσύνη!”

 Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας





Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ...


Με σχετικά ευνοϊκές συνθήκες για τους αγρότες του χωριού μας, ξεκίνησε φέτος το πατροπαράδοτο μάζεμα της ελιάς. Ημερομηνία ορόσημο, η μέρα των Ταξιαρχών (8 Νοεμβρίου), από την επόμενη ξεκινάει το μάζεμα και τα βουνά της Ανεμώτιας ζωντανεύουν ξανά...!!!
Όλοι βρίσκονται στα χωράφια με τα απαραίτητα εργαλεία, δίχτυα (ελαιόπανα), «τέμπλες» (μακριά ευλύγιστα ξύλα, συνήθως από καστανιά), καλάθια, τσουβάλια....Κι η δουλειά ξεκινά νωρίς το πρωί. Με απεριόριστη υπομονή, το μυαλό και το σώμα σε εγρήγορση, κάτω από τον ήλιο του Νοεμβρίου, μέσα στα κρύα του Δεκέμβρη και την παγωνιά του Γενάρη.
Ο χρόνος και ο καιρός τα μόνα «αφεντικά» του αγρότη, πιέζουν για γρήγορο μάζεμα. Ανεβαίνοντας ψηλά στην κορυφή της ελιάς με την «τέμπλα» στα χέρια, θαρρείς πως γίνεσαι ένα με τα κλαδιά της που αγγίζουν τον ουρανό...
Ως τη δύση του ήλιου...τότε η εργασία σταματά για την επόμενη μέρα...με το κορμί διαλυμένο, κάνεις τον απολογισμό του μόχθου σου...Και όταν οι μέρες περάσουν και ολοκληρωθεί το μάζεμα, η συνέχεια είναι στο ελαιοτριβείο του χωριού μας για να «αλεστεί» ο καρπός και να παραχθεί αγνό ελαιόλαδο.
Ο παππούς μας καψάλιζε ζυμωτό ψωμί στη σχάρα που έκαιγε η πυρήνα, το βουτούσε στο ζεστό λάδι που έτρεχε στο «λαβάλ», του έβαζε λίγη ρίγανη και μας τάϊζε...Ήταν η νοστιμότερη «Καπιράδα» του κόσμου....!!!!

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας  

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΝΕΜΩΤΙΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ"...


«...Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, αναπνέουν στους δρόμους και γράφουν Ιστορία...». Έρχεται το Πολυτεχνείο να μας θυμίσει ότι οι καιροί μας είναι εξόχως ανατρεπτικοί. Όλο και περισσότεροι μιλούν πια στο όνομα της ανατροπής και του αναγκαίου παλλαϊκού ξεσηκωμού, των «Πολυτεχνείων» της γενιάς μας.
Το Νοέμβρη του 73 ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αγρότες κατάφεραν να υψώσουν το μπόι τους στη σιδερόφρακτη χούντα και να φωνάξουν: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία! Απόψε πεθαίνει ο Φασισμός! Κάτω η Χούντα! Επανάσταση Λαέ!....
Με τους χουντικούς να συνθλίβουν τη σκέψη του λαού. Το φόβο του θανάτου και των διώξεων να τρυπώνει στις χαραμάδες των σπιτιών, σαν τους ίσκιους των ασφαλιτών που παρακολουθούσαν. Η ελευθερία του λόγου, του συνέρχεσθαι, της διακίνησης εντύπων...ανάπηρες. Οι συλλήψεις, τα βασανιστήρια και οι εξορίες στην ημερήσια διάταξη. Ο πλούτος της χώρας, βορά στις ορέξεις του κεφαλαίου.
«Εγώ κοιτάζω τη δουλίτσα μου. Θα πάω με τα νερά τους». Υπήρξε και αυτή η στάση...Γέμιζε τα γήπεδα, γιόρταζε την 21η Απριλίου με την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του. Ονόμαζε τη χούντα Επανάσταση. Έκλεινε τα μάτια σε όσους διώκονταν...
Το Νοέμβρη του 2012, η κοινωνία μας μαστίζεται από την μεγαλύτερη καπιταλιστική κρίση, μετά το 1929. Σήμερα όμως, το αστικό σύστημα εξουσίας, το κεφάλαιο και οι εταίροι δεν χρειάζεται να κρυφτούν πίσω από παρανοϊκούς συνταγματάρχες.
Σήμερα έχουμε τις ανθρωποφάγες αγορές, το χρέος, τις τράπεζες, τους εργοδότες, την Τρόϊκα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΜΑΡ), την Τρόϊκα εξωτερικού (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), το σάπιο πολιτικό σύστημα, γελοιογραφίες της αριστεράς (ΔΗ.ΜΑΡ) και τα «τάγματα εφόδου» του συστήματος (ΧΑ).
Όλοι αυτοί επιθεωρούν την καθημερινή δολοφονία του λαού μας. Μαζική εξαθλίωση, καταβύθιση της κοινωνίας και ξεθεμελίωμα οποιουδήποτε κοινωνικού δικαιώματος. Η ανεργεία και η φτώχεια καταλαμβάνουν τις ζωές μας. Η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ τεράστια και η καταστολή αντάξια της Χούντας.
Σήμερα όμως, τα προσωπεία έχουν πέσει. Ξεχωρίσαμε τους πραγματικούς φίλους από τους «εχθρούς». Ξέρουμε πια ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους χαριεντιζόμασταν και πείναμε καφέ...Και τι ειρωνεία αλήθεια.!!! Να βγαίνεις στα καφενεία του χωριού και να ακούς: «Ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται». Έχουν αμοληθεί ακροδεξιοί και ναζιστές της ΧΑ προτείνοντας μια χούντα πιο «καθαρή» από αυτή που στεριώνεται ήδη....
Υ.Γ. «...ας βροντήξει στις πλατείες το ποδοβολητό των εξεγέρσεων...» Βλ. Μαγιακόφσκι.

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ....

15 Νοέμβρη 1973. Φοιτητές καταλαμβάνουν το Πολυτεχνείο Αθήνας, διαταράσσοντας την «νομιμότητα» της Χούντας. Βγαίνουν στην οδό Πατησίων και μοιράζουν προκηρύξεις, γράφουν πάνω στα Τρόλεϊ με μπογιά, φωνάζουν συνθήματα: Κάτω η χούντα, Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, Απόψε πεθαίνει ο φασισμός, Γενική Απεργία, κ.α. Εργαζόμενοι και λαός, μαθητές και αγρότες θα κατέβουν στο Πολυτεχνείο τις επόμενες ώρες. Ο παράνομος Ραδιοφωνικός σταθμός των φοιτητών καλεί σε Παλλαϊκό Ξεσηκωμό. Η εξέγερση του Νοέμβρη έχει αρχίσει...

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ....


Το νέο πακέτο μέτρων που ψηφίστηκε από τους 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ), πολύ σύντομα θα διαλύσει ολοκληρωτικά τον κοινωνικό ιστό και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια το λαό στην απόλυτη φτώχεια (!!!).
Η ανεξέλεγκτη ανεργία θα εξελιχθεί σε «εργατική γενοκτονία»...Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα εκτινάξουν τις τιμές στο ρεύμα, στο νερό και στις συγκοινωνίες. Θα χειροτερεύσει ποιοτικά η δημόσια υγεία και παιδεία, θα εξαφανιστεί κάθε δημόσιο αγαθό...
Κόβονται μισθοί, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, η φορολογία εκτινάσσεται στα ύψη για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες για να σωθούν οι τραπεζίτες (!!!). Οι δανειστές (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) σε συνεργασία με την «τρόϊκα εσωτερικού» (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ) καταπατούν χυδαία κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας. Θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο...(!!!).

Υ.Γ. Συγχωριανοί....οι πύλες της κολάσεως μόλις άνοιξαν.....

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας  

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ...

Οι ακροδεξιοί μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τον τελευταίο καιρό επιχειρούν να διαμορφώσουν νέες πολιτικές συνθήκες στο χωριό μας. Πλησιάζουν συγχωριανούς μας και με δημαγωγίες προσπαθούν να τους σφετεριστούν, παρουσιάζοντας "φιλολαϊκό" πρόσωπο.
Η βαθιά δημοκρατική Ανεμώτια γνωρίζει πολύ καλά τη σημαίνει φασισμός (!).
Η βαθιά δημοκρατική Ανεμώτια δεν ξεχνά τους "δοσίλογους" και τους "ταγματασφαλίτες" (!).
Δεν ξεχνάμε το "ξύλο" και την "τρομοκρατία" που δέχτηκαν οι παππούδες μας, όταν αγωνίστηκαν για  "Εθνική Ανεξαρτησία" και "Λαοκρατία"....
Συγχωριανοί, να μην αφήσουμε τους απόγονους των "γερμανοτσολιάδων" να επιβληθούν στην κοινωνία μας.
Η απάντηση μας είναι ο ανυποχώρητος αγώνας και η αλληλεγγύη στον άνεργο, στον αγρότη, στον συνταξιούχο, στον νεόφτωχο της κρίσης, στον μετανάστη. 
   
Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας