Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΕΜΩΤΙΣΙΕ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ...


Τις τελευταίες μέρες, ο κόμπος στο λαιμό, μας σφίγγει αποπνικτικά..!! Δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά ο έντονος συναισθηματισμός μας, δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε....
Απορούμε με τους γείτονες μας, τους συγχωριανούς μας, τους συμπατριώτες μας...!! Πώς τολμούν και αποδέχονται όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας...αβίαστα, χωρίς ταραχή, χωρίς την παραμικρή ενόχληση;;!
Πώς τολμούν να κλείνουν τα μάτια σε 1,5 εκατομμύρια ανέργους;! Πού βρίσκουν το κουράγιο να παραδέχονται τώρα πως καλώς τους πετσοκόβουν το μισθό, τη σύνταξη, τα επιδόματα, τα φάρμακα, την υγεία, την παιδεία και τους διαλύουν τη ζωή;! Πού βρίσκουν τη δύναμη να αποδέχονται την καταδίκη στην (αυτο)θανάτωση τους;!
Εμείς, οι Ενεργοί Δημότες τους ρωτάμε!! Σε ποια «αφελή αυταπάτη» ζείτε;; Αν πιστεύαμε στις θεωρίες συνωμοσιολογίας, θα λέγαμε ότι φταίνε οι «αεροψεκασμοί»..!! Αλλιώς δεν εξηγείται η τόση απάθεια!!
Τα «εγκλήματα» που καταφέρνει εναντίον της εργατικής τάξης το «γαλαζοπράσινο» πολιτικό προσωπικό σε συνεργασία με το «αριστερό δεκανίκι» και την «μιντιακή οικονομική διαπλοκή», οδηγούνται τελικά στο απυρόβλητο και στη λήθη.
Το παιχνίδι είχε στηθεί καλά... Η γκρίζα εγχώρια πολιτική πρακτική των τελευταίων δεκαετιών είχε να κάνει με την παραγωγή «συνευθύνης», ενσωματωμένης στο λαϊκό υποσυνείδητο, έτσι ώστε εύκολα να ακουστεί το περιβόητο «Μαζί τα φάγαμε»..και ο κάθε κατεργάρης να καθήσει στον «πλούσιο» πάγκο του και να συνεχίσει τη σιωπηλή και αφυδατωμένη ζωούλα του, σχεδόν χωρίς καμία επίπτωση....
Κλείνοντας, απευθυνόμαστε με τους παρακάτω στίχους, στους  δικούς μας ανθρώπους, τους «ιδεολόγους κουλτουριάρηδες» και όχι μόνο.... γιατί σ’ αυτούς ελπίζουμε:
«....Κλεσε τ σπίτι. Δσε σ μι γειτόνισσα τ κλειδ κα προχώρα.
κε πο ο φαμίλιες μοιράζονται να ψωμ στ κτώ, κε πο κατρακυλάει μεγάλος σκιος τν ντουφεκισμένων.
Σ᾿ ποιο μέρος τς γς, σ᾿ ποια ρα, κε πο πολεμνε κα πεθαίνουν ο νθρωποι γι να καινούργιο κόσμο... κε θ σ περιμένω...!»
       Απόσπασμα από το ποίημα «Σε περιμένω παντού» του Τάσου Λειβαδίτη.

Υ.Γ. Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει να έρθει κάποιος να τον ελευθερώσει....

Ενεργοί δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας