Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ.....

Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε, κι αν αναρωτιέστε ακόμα που θα κάνετε Ανάσταση, η λύση είναι εύκολη...Πάσχα στην Ανεμώτια!!! Φέτος το Πάσχα συμπίπτει με το απόγειο της Άνοιξης, κι αυτό σημαίνει ότι το χωριό μας έχει ζωγραφιστεί με τα καλύτερα χρώματα και πως ο καιρός θα μας δώσει πολλές ευκαιρίες να οργανώσουμε εξορμήσεις σε δάση, παραλίες ή απλώς να απολαύσουμε το καφεδάκι μας στη σκιά του Πλάτανου στην πλατεία του χωριού.
Η Ανεμώτια έχει ξεχωριστά πασχαλινά έθιμα αλλά γενικά ακολουθεί τους ρυθμούς και το θρησκευτικό τυπικό της ορθόδοξης χρηστιανοσύνης. Χαρακτηρίζεται από την αυθόρμητη και γενικευμένη συμμετοχή όλων των συγχωριανών μας, από την απλότητα, τη συγκίνηση και την γλυκύτητα των Βυζαντινών ψαλμών όπου και φέτος ο Παπά-Βαγγέλης θα μας προσφέρει σε αποχρώσεις πλάγιου ύχου.
Τα κλειστά σπίτια θ’ ανοίξουν για να υποδεχτούν τους ιδιοκτήτες τους και τα σοκάκια του χωριού θα γεμίσουν με χαρούμενες παιδικές φωνές..Θα βγαίνεις από την πόρτα σου και θα σε καλημερίζουν «Όμορφοι» άνθρωποι σε κάθε σου βήμα!! Με δύο λόγια...τις μέρες του Πάσχα η ατμόσφαιρα που βιώνει κανείς στην Ανεμώτια είναι Μοναδική!
Οι γιορτές αυτές σηματοδοτούν και ταιριάζουν με την ψυχοσύνθεση μας. Οφείλουμε να αντικρίζουμε με αξιοπρέπεια το θάνατο, να εκτιμούμε τη θυσία και να αντλούμε από εκεί την ελπίδα για την Ανάσταση.....Ευχόμαστε σε όλους τους συγχωριανούς μας, όπου κι αν επιλέξουν τελικά να κάνουν αυτές τις γιορτές, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Υ.Γ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι για εμάς Πνευματικής και μόνο περισυλλογής....

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας