Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ....

Αγαπητοί συγχωριανοί,
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που πήρε στις εκλογές μόλις 29% κι αυτό γιατί όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες λίγες μέρες πριν τις εκλογές δημιούργησαν κλίμα πανικού στην ελληνική κοινωνία, με μια αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση της χώρας μας.... Έριξε μαύρο στις οθόνες, κατάργησε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, έστειλε την αστυνομία να κατεβάσει τους διακόπτες και απειλεί με κυρώσεις, όσους σταθμούς και σάιτ αναμεταδίδουν το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Οι κυβερνώντες και το κατεστημένο εφαρμόζουν την πιο σκληρή μορφή νεοφιλελευθερισμού. Στόχος τους είναι να ισοπεδώσουν κάθε δημόσιο αγαθό και υπηρεσία, πουλώντας τα πάντα σε κολλητούς. Για να υλοποιήσουν αυτήν την πολιτική πρέπει να καταργήσουν τη δημοκρατία και φυσικά να ελέγξουν πλήρως την ενημέρωση. Έτσι καταργούν τη δημόσια τηλεόραση, ώστε μετά από λίγο καιρό, να φτιάξουν ένα τηλεοπτικό παράρτημα προπαγάνδας.
Από τη μια απολύουν χιλιάδες εργαζομένους και από την άλλη υπόσχονται προσλήψεις πείνας, κυρίως στην εκλογική τους πελατεία, ώστε να πετύχουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό-αυτοματισμό- μεταξύ εργαζομένων και ανέργων. Επιστράτευουν τον έναν κλάδο μετά τον άλλο, ληστεύουν τα εισοδήματά μας και καταργούν όλα μας τα δικαιώματα. Δεν πρόκεται απλά για μια πολιτική λιτότητας αλλά για βαθύτατες, βίαιες, καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που περνούν από τη διάλυση της κοινωνίας μας.
Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία μας κυβερνά μια ομάδα ανθρώπων που είναι-χωρίς υπερβολή-συγγενείς ιδεολογικά ή και σάρκα από τη σάρκα των νεοναζί. Κάποιοι θεώρησαν ότι ισχυροποιώντας τους νεοναζί θα χτυπήσουν το σύστημα, αλλά οι ακροδεξιοί τώρα μαζί με το σύστημα χτυπάνε το λαό. Το μαύρο στις οθόνες δείχνει ότι μετά από λίγο, ίσως και το ελάχιστο τυπικό περίβλημα δημοκρατίας θα εξαφανιστεί.
Αγαπητοί συγχωριανοί, η αλαζονεία της νεοφιλελεύθερης τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, οφείλεται στην απραξία μας... Όσο σκύβουμε το κεφάλι μην τυχόν και έρθουν τα χειρότερα, αυτά τα χειρότερα όχι μόνο έρχονται αλλά πολλαπλασιάζονται κιόλας σε σχέση με εκείνα που φοβόμασταν. Έστω και τώρα πρέπει να αντιδράσουμε, να βγούμε στους δρόμους, να «καταλάβουμε» πλατείες, να ρίξουμε την κυβέρνηση, να επιλέξουμε και να υλοποιήσουμε έναν άλλο δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Έναν δρόμο που θα βγάζει από την κρίση τον απλό λαό και όχι εκείνους που πλούτιζαν εις βάρος του λαού πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης.
 
Υ.Γ. Αλληλεγγύη  σε όλους τους «αδύναμους»....

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας