Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

« ΡΗΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ....»

Αγαπητοί συγχωριανοί, αυτό που ζούμε δεν είναι ζήτημα προδοσίας, είναι η αδυναμία της σάρκας που τα κάνει όλα αληθινά….
Το έχουμε δει σε «φίλους» που μας ζάλιζαν τα μυαλά για επαναστάσεις και σώπασαν μόλις κατάφεραν να πάρουν το 4Χ4. Το έχουμε δει σε οργισμένες μάνες να παλεύουν για αξιοκρατία για το παιδί τους και να μετατρέπονται σε «τακτοποιημένες κυράτσες» μόλις ο μικρός καβάτζωσε μια θέση χαρτογιακά στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Το έχουμε δει στη μετατροπή που συντελέστηκε όταν κάποιοι γνωστοί μας πέρασαν στην πρωτεύουσα από το νοίκι στο ιδιόκτητο και από το παλιωμένο σπίτι στο χωριό στην ανακαινισμένη μεζονέτα.
Το έχουμε δει σε γονείς που δεν είχαν πια τίποτα να ανταλλάξουν με τα παιδιά τους όταν επί τέλους πέρασαν στις πανελλήνιες...Το έχουμε δει στους δήθεν κουλτουριάρηδες  που θυμούνται την παρέα και τους παλιούς καλούς φίλους μόνο στο τσακίρ κέφι μετά από γερές οινοποσίες και νοσταλγίες για τα νιάτα. Το έχουμε δει στους λιγούρηδες  που ακολουθούσαν την πορεία των επαναστατημένων μόνο και μόνο για να βγάλουν γκόμενα. Το έχουμε δει στο περιφρονητικό βλέμμα εκείνων που τα κατάφεραν απέναντι στους "ανεπρόκοπους"....
Η μετατροπή ορισμένων σε ανόητους φαφλατάδες είναι ζήτημα ταπεινής σάρκας και υπερφίαλου πνεύματος.  «Τέκνα της ανάγκης» έλεγε ο ηρωικός ποιητής, αλλά η ανάγκη ήταν τελικά η απλή μάσα. Ποιος θα προλάβει να κόψει από το σαρκίο μιας πατρίδας που δυστύχησε να έχει "ρήτορες και λωποδύτες" μαζί σε ένα πακέτο με μεγάλες προσφορές.
Οι περισσότεροι βρήκαν την ευκαιρία τους σ΄αυτό το τόπο. Η νοικοκυρεμένη ζωούλα, με το σπιτάκι, το αυτοκινητάκι, το ταξιδάκι, τα ρουχαλάκια, τη βαρκούλα και τη θεσούλα. Περιφέρονται ασκόπως σαν  άψυχα κουφάρια και δήθεν η ζωή τους είναι «γεμάτη»...Πρόκειται για εθισμένους καταναλωτές του καπιταλιστικού συστήματος που το γουστάρουν... με μόνη διαφορά την υπόσχεση πως όταν θα έρθει η μεγάλη αλλαγή θα αλλάξουν κι εκείνοι. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...!!!

Υ.Γ. Ελπίζουμε αυτή τη φορά τα λεγόμενά μας να μην προκαλέσουν ταραχή...Η ουσία πάντως είναι η ίδια...!!!

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας