Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΤΟ "ΚΛΙΜΑ" ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΛΑΤΑΝΟ"....

Τα προηγούμενα καλοκαίρια, στις συζητήσεις που λάμβαναν χώρα κάτω από το γνωστό «Πλάτανο» με θέμα πιο άλλο από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, υπήρχε μια χαλαρή αντιμετώπιση από τους περισσότερους συνομιλητές που σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε σε επίπεδο αδιαφορίας. Φέτος το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό....Ο έντονος εκνευρισμός και η αγανάκτηση, είναι επιεικής χαρακτηρισμοί για να περιγράψουν τα συναισθήματα των περισσοτέρων συγχωριανών μας.
Σχεδόν όλοι έχουν επηρεαστεί οικονομικά και βρίσκονται σε έναν αδιάκοπο μαραθώνιο επιβίωσης που τους έχει κουράσει και εξαντλήσει ψυχολογικά. Αισθάνονται αβεβαιότητα για το μέλλον τόσο το δικό τους όσο και των παιδιών τους και πιστεύουν ότι αν συνεχιστεί η εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική, η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά.
Σε όλη την έκταση των συζητήσεων, καθίσταται σαφής η απαισιόδοξη στάση των περισσοτέρων αφού πλέον και οι πιο δύσπιστοι, έχουν αντιληφθεί τον εμπαιγμό των συγκυβερνώντων, που πριν έναν χρόνο περίπου είχαν ψηφίσει...Βέβαια είναι και κάποια άτομα που ιεραρχούν τις ανάγκες τους διαφορετικά και νιώθουν ότι ακόμα βρίσκονται γαντζωμένα στο «άρμα» της εξουσίας...Πολύ φοβόμαστε ότι αυτοί θα «καταρρεύσουν» ολοκληρωτικά όταν αντιληφθούν την πραγματικότητα!!!   
Το αισιόδοξο που βγαίνει από τις συζητήσεις είναι ότι οι πιο πολλοί συγχωριανοί μας υπερπηδούν σιγά-σιγά τους μέχρι τώρα φοβικούς φραγμούς τους και εκφράζονται πλέον ανοιχτά ενάντια στη μνημονιόδουλη συγκυβέρνηση....

Υ.Γ. Θα πρέπει να είναι κάποιος «τυφλός» για να μη βλέπει ότι ανεβαίνει η κοινωνική «θερμοκρασία» και ότι το ευρύτερο πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον γίνεται ιδιαίτερα εύφλεκτο. Σύντομα και με το πρώτο «ατύχημα» εκτιμούμε πως θα οδηγηθούμε σε σοβαρή κοινωνική έκρηξη...
Οι συζητήσεις «κάτω από τον πλάτανο» συνεχίζονται και οι απόψεις διασταυρώνονται....
Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας