Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΣΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ...

Λίγο-πολύ, όλες οι οικογένειες της Ανεμώτιας -ανεξαρτήτως επαγγέλματος- εμπλέκονται στη συλλογή του ελαιοκάρπου από τα κτήματά τους για την εξασφάλιση της ετήσιας σοδειάς σε λάδι. Μετά το τέλος του καλοκαιριού και από τον Οκτώβριο, τα κτήματα  πρέπει να καθαριστούν από τα χόρτα και τα πρώτα δίχτυα να στρωθούν γύρω από τα δέντρα για να μην πέφτουν οι ελιές στο χώμα. 
Μέχρι τώρα σπάνια έβλεπες αυτοκίνητο  με δίχτυα να φεύγει απ’ το χωριό. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αρκετοί ήταν οι συγχωριανοί μας που άρχισαν να στρώνουν τα δίχτυα στις ελιές.
Ο κόσμος λοιπόν ξεκίνησε τις ελαιοκομικές εργασίες αλλά τα πρόβλημα είναι πολλά...Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η κατάσταση των αγροτικών δρόμων οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι κατεστραμμένοι και μερικοί πραγματικά  αδιάβατοι...Αν εξαιρέσουμε το δρόμο της «Ποταμιάς» που έγινε μια επιδιόρθωση, οι υπόλοιποι είναι...άθικτοι!!! Μάλλον βόλτα πήγαν οι τοπικοί «Άρχοντες» με το γκρέιντερ παρά έκαναν δουλειά....
Μετά των «ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ» στα μέσα του Νοέμβρη θ’ αρχίσει η συγκομιδή του ελαιοκάρπου στους ελαιώνες της Ανεμώτιας και οι «τέμπλες» θα πάρουν φωτιά...Οι σοδειές (μαξούλια) φέτος θα είναι αρκετά μικρές, αφού πέρσι ήταν η παραγωγική χρονιά για την περιφέρειά μας, αλλά η ποιότητα του λαδιού μας θα είναι ασύγκριτη!!!

Υ.Γ Ευχόμαστε σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς του χωριού μας «Καλή Δύναμη»...

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας