Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

« ΡΗΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ....»

Αγαπητοί συγχωριανοί, αυτό που ζούμε δεν είναι ζήτημα προδοσίας, είναι η αδυναμία της σάρκας που τα κάνει όλα αληθινά….
Το έχουμε δει σε «φίλους» που μας ζάλιζαν τα μυαλά για επαναστάσεις και σώπασαν μόλις κατάφεραν να πάρουν το 4Χ4. Το έχουμε δει σε οργισμένες μάνες να παλεύουν για αξιοκρατία για το παιδί τους και να μετατρέπονται σε «τακτοποιημένες κυράτσες» μόλις ο μικρός καβάτζωσε μια θέση χαρτογιακά στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Το έχουμε δει στη μετατροπή που συντελέστηκε όταν κάποιοι γνωστοί μας πέρασαν στην πρωτεύουσα από το νοίκι στο ιδιόκτητο και από το παλιωμένο σπίτι στο χωριό στην ανακαινισμένη μεζονέτα.
Το έχουμε δει σε γονείς που δεν είχαν πια τίποτα να ανταλλάξουν με τα παιδιά τους όταν επί τέλους πέρασαν στις πανελλήνιες...Το έχουμε δει στους δήθεν κουλτουριάρηδες  που θυμούνται την παρέα και τους παλιούς καλούς φίλους μόνο στο τσακίρ κέφι μετά από γερές οινοποσίες και νοσταλγίες για τα νιάτα. Το έχουμε δει στους λιγούρηδες  που ακολουθούσαν την πορεία των επαναστατημένων μόνο και μόνο για να βγάλουν γκόμενα. Το έχουμε δει στο περιφρονητικό βλέμμα εκείνων που τα κατάφεραν απέναντι στους "ανεπρόκοπους"....
Η μετατροπή ορισμένων σε ανόητους φαφλατάδες είναι ζήτημα ταπεινής σάρκας και υπερφίαλου πνεύματος.  «Τέκνα της ανάγκης» έλεγε ο ηρωικός ποιητής, αλλά η ανάγκη ήταν τελικά η απλή μάσα. Ποιος θα προλάβει να κόψει από το σαρκίο μιας πατρίδας που δυστύχησε να έχει "ρήτορες και λωποδύτες" μαζί σε ένα πακέτο με μεγάλες προσφορές.
Οι περισσότεροι βρήκαν την ευκαιρία τους σ΄αυτό το τόπο. Η νοικοκυρεμένη ζωούλα, με το σπιτάκι, το αυτοκινητάκι, το ταξιδάκι, τα ρουχαλάκια, τη βαρκούλα και τη θεσούλα. Περιφέρονται ασκόπως σαν  άψυχα κουφάρια και δήθεν η ζωή τους είναι «γεμάτη»...Πρόκειται για εθισμένους καταναλωτές του καπιταλιστικού συστήματος που το γουστάρουν... με μόνη διαφορά την υπόσχεση πως όταν θα έρθει η μεγάλη αλλαγή θα αλλάξουν κι εκείνοι. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...!!!

Υ.Γ. Ελπίζουμε αυτή τη φορά τα λεγόμενά μας να μην προκαλέσουν ταραχή...Η ουσία πάντως είναι η ίδια...!!!

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ....

Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η αναφορά του Σαμαρά, κατά το διάγγελμά του, ότι η δικομματική πλέον κυβέρνηση θα εξαντλήσει τετραετία. Αλήθεια: Πώς είναι δυνατόν να σταθεί πέρα από τον Οκτώβριο (το πολύ) μία κυβέρνηση που θα χρειαστεί να "περάσει" το τέταρτο μνημόνιο που ετοιμάζουν οι ντόπιοι Μερκελιστές σε συνεννόηση με την τρόικα;
Πώς θα σταθεί η πιο αντιδημοκρατική και αυταρχική κυβέρνηση που γνώρισε αυτός το τόπος μετά την ξενοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών; Πώς θα σταθεί μια κυβέρνηση που έχει πέσει έξω σε όλους τους στόχους της, μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται να φορτώσει και άλλα δυσβάσταχτα βάρη στους Έλληνες;
Πώς θα σταθεί μια κυβέρνηση με τους ελάχιστους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους παρατρεχάμενους που ράβουν κοστούμια για υπουργεία; Πως θα βρουν το ψυχικό σθένος να εξολοθρεύσουν με νέα βάρβαρα μέτρα τον ελληνικό πληθυσμό; Πώς θα σταθεί μια κυβέρνηση, την οποία δεν την θέλει ο λαός και την αποδοκιμάζει κάθε δημοκράτης σε ολόκληρο τον κόσμο;
Πώς θα σταθεί ο Σαμαράς, ο οποίος ευθύνεται για τον διεθνή διασυρμό της χώρας, είτε αυτός αφορά στα "success story", είτε στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ; Πως θα σταθεί ο ίδιος όταν φτωχοποιεί κατόπιν σχεδίου τον ελληνικό λαό; Πως θα σταθεί όταν "γλύφει" δημόσια τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην ρίξει την κυβέρνηση, τονίζοντας τις θαρραλέες προσπάθειες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ;
Ποια πολιτική νομιμοποίηση έχει ο Βενιζέλος, ώστε να στηρίζει τον καταστροφέα της χώρας; Ο τελειωμένος πολιτικά πρωθυπουργός στο διάγγελμά του δήλωσε μεταξύ άλλων: "Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας, πάντα με ορίζοντα τετραετίας". Καλό το ανέκδοτο της τετραετίας, αρκεί να μην την πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Συμπέρασμα: Αυτή η κυβέρνηση μετρά πολύ μικρό χρόνο μέχρι να καταρρεύσει….

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ....

Αγαπητοί συγχωριανοί,
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που πήρε στις εκλογές μόλις 29% κι αυτό γιατί όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες λίγες μέρες πριν τις εκλογές δημιούργησαν κλίμα πανικού στην ελληνική κοινωνία, με μια αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση της χώρας μας.... Έριξε μαύρο στις οθόνες, κατάργησε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, έστειλε την αστυνομία να κατεβάσει τους διακόπτες και απειλεί με κυρώσεις, όσους σταθμούς και σάιτ αναμεταδίδουν το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Οι κυβερνώντες και το κατεστημένο εφαρμόζουν την πιο σκληρή μορφή νεοφιλελευθερισμού. Στόχος τους είναι να ισοπεδώσουν κάθε δημόσιο αγαθό και υπηρεσία, πουλώντας τα πάντα σε κολλητούς. Για να υλοποιήσουν αυτήν την πολιτική πρέπει να καταργήσουν τη δημοκρατία και φυσικά να ελέγξουν πλήρως την ενημέρωση. Έτσι καταργούν τη δημόσια τηλεόραση, ώστε μετά από λίγο καιρό, να φτιάξουν ένα τηλεοπτικό παράρτημα προπαγάνδας.
Από τη μια απολύουν χιλιάδες εργαζομένους και από την άλλη υπόσχονται προσλήψεις πείνας, κυρίως στην εκλογική τους πελατεία, ώστε να πετύχουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό-αυτοματισμό- μεταξύ εργαζομένων και ανέργων. Επιστράτευουν τον έναν κλάδο μετά τον άλλο, ληστεύουν τα εισοδήματά μας και καταργούν όλα μας τα δικαιώματα. Δεν πρόκεται απλά για μια πολιτική λιτότητας αλλά για βαθύτατες, βίαιες, καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που περνούν από τη διάλυση της κοινωνίας μας.
Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία μας κυβερνά μια ομάδα ανθρώπων που είναι-χωρίς υπερβολή-συγγενείς ιδεολογικά ή και σάρκα από τη σάρκα των νεοναζί. Κάποιοι θεώρησαν ότι ισχυροποιώντας τους νεοναζί θα χτυπήσουν το σύστημα, αλλά οι ακροδεξιοί τώρα μαζί με το σύστημα χτυπάνε το λαό. Το μαύρο στις οθόνες δείχνει ότι μετά από λίγο, ίσως και το ελάχιστο τυπικό περίβλημα δημοκρατίας θα εξαφανιστεί.
Αγαπητοί συγχωριανοί, η αλαζονεία της νεοφιλελεύθερης τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, οφείλεται στην απραξία μας... Όσο σκύβουμε το κεφάλι μην τυχόν και έρθουν τα χειρότερα, αυτά τα χειρότερα όχι μόνο έρχονται αλλά πολλαπλασιάζονται κιόλας σε σχέση με εκείνα που φοβόμασταν. Έστω και τώρα πρέπει να αντιδράσουμε, να βγούμε στους δρόμους, να «καταλάβουμε» πλατείες, να ρίξουμε την κυβέρνηση, να επιλέξουμε και να υλοποιήσουμε έναν άλλο δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Έναν δρόμο που θα βγάζει από την κρίση τον απλό λαό και όχι εκείνους που πλούτιζαν εις βάρος του λαού πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης.
 
Υ.Γ. Αλληλεγγύη  σε όλους τους «αδύναμους»....

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΡΙΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ....

Γύρω μας δεν υπάρχουν μόνο οι άνθρωποι που μένουν προσκολλημένοι στην ασφάλεια του καναπέ τους, ούτε εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να καταπιούν κάθε χάπι αδιαμαρτύρητα. Υπάρχουν άνθρωποι με αίμα ακόμα...Κυρίως νέοι και αρκετοί παλιοί αμετανόητοι... Άνθρωποι που δεν αισθάνονται τη παραμικρή έλξη από όλο αυτό το τσίρκο που έχει στηθεί γύρω μας.
Η Ελληνική κοινωνία δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αποτελείται από μοναχούς του Θιβέτ που έχουν βρει το νόημα της ζωής και μπορούν να κάθονται ακίνητοι έξι μήνες κοιτώντας το άπειρο, αλλά από ανθρώπους με ανάγκες επιτακτικές, με τα ζωώδη ένστικτα να γρατζουνάνε το μυαλό και τις συνειδήσεις...Επειδή γύρω μας δεν επικρατεί νιρβάνα αλλά πόλεμος, σύντομα οι εξελίξεις δεν θα είναι καθόλου χλιαρές... Θα είναι παγερά στυγνές και οδυνηρά καυτές.!!
Η καπιταλιστική δημοκρατία έχει κάνει το κύκλο της. Με κάθε τρόπο και μέσο, κατόρθωσε να βάλει τη μεγάλη μάζα της κοινωνίας να δουλεύει συνεχώς, να έχει μειωμένη έως ανύπαρκτη αντίληψη της πραγματικότητας, να υπακούει και να εκτελεί χωρίς πρωτοβουλία, χωρίς φαντασία, χωρίς αντίδραση, με μια απίστευτη χλιαρότητα τις εντολές της.
Όμως το σύστημα μπορεί να αλλοιώσει πολλά, αλλά δεν μπορεί να φτάσει τόσο βαθιά ώστε να ξεριζώσει την ουσία, η οποία τελικά δεν καταστρέφεται απλά σκεπάζεται από διάφορες πόρτες ασφαλείας. Αν υπολογίσει όμως κανείς πως ο κάθε άνθρωπος είναι ένα ατομικός πυρηνικός αντιδραστήρας, υπάρχει μια ενέργεια που κάποια στιγμή έχει ανάγκη να εκτονωθεί.
Τρέμει η γη κάτω από τα πόδια μας. Απειλητικά τσουνάμι έχουν ξεκινήσει το δρόμο τους...Πρέπει να επιβιώσουμε!! Τα πράγματα φτάνουν σε τέτοιο σημείο, όπου σιγά σιγά κάποιοι αφυπνισμένοι συνάνθρωποι αρχίζουν και απελευθερώνουν τα αρχέγονα ένστικτά τους και αποφασίζουν να βγουν από το τέλμα της ανούσιας και υποτακτικής τους χλιαρότητας...
Κι έτσι, δίπλα στους ανθρώπους που προσπαθούν να υψώσουν μια φωνή, θα αναπτυχθούν τα άλλα κινήματα...εκείνα των καυτών. Των βίαια ανυπόμονων... Εκείνων που το αίμα τους βράζει και ζητά εκδίκηση, απονομή τιμωρίας και νίκη τώρα. Όχι αύριο. Τώρα.!!!
Τι συνήθως αναπτύσσεται όταν τα πράγματα φθάσουν εκεί? Σύντομα θα δούμε....

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ....

Για τα παιδιά μας νοιάζει.. Που γεννιούνται μαθαίνοντας πως ο ήλιος είναι θανατηφόρος. Που γεύονται σάρκες μεταλλαγμένες. Που βουτάνε τη μπουκιά τους σε παλιόλαδα. Που μασάνε τους καρπούς της γης ποτισμένους με δηλητήρια. Που πίνουν βρώμικα νερά. Που κολυμπάνε σε μολυσμένες θάλασσες. Που ανασαίνουν αέρα δηλητήριο. Που ζουν μέσα στο τσιμέντο και δεν ένιωσαν ποτέ τη μυρωδιά της φύσης. Που δεν κοιμήθηκαν κάτω από δέντρο με τη δροσιά από τα φύλλα να στάζει στο πρωινό ξύπνημα. Που δεν σκαρφάλωσαν ποτέ να ξετρυπώσουν μια φωλιά. Που δεν είδαν ποτέ ένα αγρίμι...που δεν ξεχωρίζουν το πράσο από το σκόρδο!!!
Για τα παιδιά μας νοιάζει. Γιατί ακόμα και μέχρι εμάς, μέχρι τη δική μας γενιά υπάρχουν μνήμες, γεύσεις, μυρωδιές, αγγίγματα, αισθήσεις κοιμισμένες που κάποτε υπήρξαν. Ήπιαμε αγνό γάλα κατσίκας, φάγαμε λιβανό-σύκα που μοσχοβόλαγαν, μυρίσαμε ψωμί ζυμωτό στο ξεφούρνισμα, μάζεψαμε θυμάρι και χόρτα, είδαμε τη ρίγανη να ξεραίνεται στον ήλιο και τη ντομάτα να ωριμάζει μέρα με μέρα.
Τρέχαμε στο κυρ-Ηλία να μας δώσει το φρέσκο κουλούρι κάθε πρωί και μας χαιρέταγε φωνάζοντας «γειά σας μάγκες!». Ακολουθούσαμε σαν υπνωτισμένοι τη μυρωδιά δυόσμου απ΄τα κεφτεδάκια της γειτόνισσας, κι εκείνη μας περίμενε πάντα μ΄ενα πιατάκι γεμάτο και δυο φέτες ζυμωτό ψωμί...
Μάθαμε συνταγές απ΄τη γιαγιά. Μας διάβασαν παραραμύθια. Ματώσαμε τα γόνατα στους δρόμους απ΄τα χαλίκια. Τσακωθήκαμε για τις «ψήφες». Κρατήσαμε την ισορροπία μας στα στρατιωτάκια ακούνητα αμίλητα κι αγέλαστα. Φωτογραφηθήκαμε ντυμένοι τσολιαδάκια. Κοιμηθήκαμε στην αγκαλιά της μάνας μας, στα ταβερνάκια του χωριού στο πανηγύρι του Σωτήρος.
Κοκκινίσαμε στο πρώτο φλερτ, στο πρώτο πάρτυ. Χορέψαμε μπλουζ που διαρκούσαν δέκα λεπτά κι όλο κάποιος έβαζε το βυνίλιο ξανά από την αρχή μέχρι να καταφέρει να πάρει την υπόσχεση από τη Μαρία...Καπνίσαμε κρυφά το πρώτο τσιγάρο, άφιλτρο, κι νοιώσαμε συννενοχή. Τσουρουφλίσαμε την άκρη των μαλλιών μας σε κάποια ανάσταση...Φυλάγαμε σ΄ενα μικρό ημερολόγιο ένα κυκλάμινο..
Ζήσαμε την ανθρώπινη διάστασή μας, ανακατεμένοι με γέλιο και δάκρυ. Αποκοιμηθήκαμε στην καρέκλα ενός νοσοκομείου προσμένοντας με λαχτάρα τα καλά νέα, ξενυχτήσαμε σε σπίτι που πενθούσε πίνοντας καφέ ελληνικό, και γεννήσαμε παιδιά...χωρίς να ξέρουμε αν θα πολεμήσουν, αν θα γεννήσουν....
Για τα παιδιά μας νοιάζει. Φοβόμαστε μήπως μαζί με το άρωμα του αγνού λαδιού, τη γεύση του αγνού κρασιού, και το άρωμα από θυμάρι και ρίγανη, μήπως χάθηκαν οι πόλεμοι τους κι οι γέννες τους...Μήπως ζήσουν σ΄ενα κόσμο, που η γέννα κι ο θάνατος θα έχουν μετατραπεί σε μια ακόμα μεταλλαγμένη εμπειρία!!!
Για τα παιδιά μας νοιάζει. Να πολεμήσουν και να γεννήσουν ένα νέο κόσμο. Που να μιλάει με όλες τις αισθήσεις. Που να έχει βρει ξανά από την αρχή τα πολύτιμα....


Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας