Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ...

Υπό την επήρεια ακραίας ψυχολογικής πίεσης οι κυβερνώντες συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο της καταστροφής. Η αλητεία και ο δοσιλογισμός τους δεν έχει τέλος!!! Ρήμαξαν την Υγεία και την Παιδεία, διέλυσαν τα εργασιακά δικαιώματα, απορρύθμισαν την κοινωνία, φτωχοποίησαν την μεσαία, εργατική και αγροτική τάξη, μετέτρεψαν τον εργαζόμενο σε σκλάβο του μεροκάματου, εκποίησαν τις υγιείς κρατικές επιχειρήσεις και παραχώρησαν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στους ημέτερους.
Εξίσου θλιβεροί είναι οι «συνένοχοι»...οι αδιάφοροι, οι αιώνια εαυτούληδες με τις προγενέστερες «κονόμες» τους. Αυτοί, έχοντας αυξημένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και με ανύπαρκτα συναισθήματα, επιβιώνουν της καταστροφής όπως επιβίωσαν οι μαυραγορίτες της κατοχής!!
Στις σημερινές ελληνικές συνθήκες άγριας επίθεσης στα κατώτερα οικονομικά στρώματα, που η ψαλίδα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις ανοίγει υπερβολικά, που οι φτωχοί γίνονται πολύ πιο φτωχοί και οι πλούσιοι πάμπλουτοι, ήρθε η ώρα να δούμε την αλήθεια και να πράξουμε αναλόγως...
Είναι περισσότερο από πιθανό πως το 2014 θα σημαίνει την αναμενόμενη πολιτική ανατροπή στη Ελλάδα. Μία κυβέρνηση της Αριστεράς τους επόμενους μήνες συνιστά μία πολύ αληθοφανή δυνατότητα. Η ελληνική Αριστερά φαίνεται πως θα αναλάβει να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων από κυβερνητικές θέσεις.
Ας μη στρουθοκαμηλίζουμε όμως! Οι συνθήκες υπό τις οποίες αυτή η πολιτική αλλαγή θα επέλθει δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως θα είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Με μία οικονομία στο χείλος της διάλυσης και με τον κοινωνικό ιστό κατεστραμένο τα πράγματα θα είναι ασφυκτικά. Ο διεθνής συσχετισμός θα ευνοεί τον «αντίπαλο», τα αφεντικά θα είναι έτοιμα να μας πνίξουν και οι αντιδράσεις των συστημικών ΜΜΕ θα είναι λυσσαλέες.
Υπό αυτές τις εξαιρετικά προβληματικές συνθήκες, μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα σημαίνει μεγάλη πολιτική και κοινωνική σύγκρουση «μέχρις εσχάτων»!!! Κυριολεκτικά η «Μαχόμενη Αριστερά» θα πρέπει να βουτήξει μέσα στο «βασανισμένο σώμα» του κόσμου της δουλειάς, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αρχικά, απαιτούνται ξεκάθαρες στοχεύσεις.Όχι πολλά αλλά σαφή πράγματα.
Άμεσο σταμάτημα της δολοφονικής λιτότητας, επαναφορά του εργατικού δικαίου και των εργασιακών σχέσεων στη προμνημονιακή κατάσταση, διασφάλιση της καθολικής και χωρίς όρους πρόσβαση όλων στα δημόσια αγαθά του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, της υγείας, της παιδείας και εξασφάλιση ενός βασικού εισοδήματος για όλον τον πληθυσμό.
Παράλληλα με τα ανωτέρω θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία της ριζικής αναδιανομής του πλούτου υπέρ των κατώτερων τάξεων με ενίσχυση της αλληλέγγυας οικονομίας, με μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας από αυτό της «παροχής υπηρεσιών» στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και με στοχευμένες δημόσιες επενδύσεις με πρώτη μέριμνα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Στον κεντρικό προγραμματισμό θα συμπεριλαμβάνεται η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας ώστε σταδιακά να επέλθει η εθνικοποίηση της οικονομίας που θα οργανώνεται από εργατικά συνδικάτα, εργατικά συμβούλια, συνεταιρισμούς και κοινότητες.
Για να ηττηθεί η κυρίαρχη πολιτική τάξη και να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύμπραξη όλων των Αριστερών δυνάμεων.
Από τη μία μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάψει να επιμένει στην αυταπάτη της «δημοκρατικής επανίδρυσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την άλλη το ΚΚΕ θα πρέπει να σταματήσει να παλεύει κυρίως ενάντια στη «φανταστική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπάρχει ακόμα και να μπει σε διάλογο και κοινή δράση με αριστερές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις τις οποίες ονομάζει καταχρηστικά «οπορτουνιστικές»
Στόχος μια Αριστερά που θα αποτελέσει το σπίτι της εργατικής τάξης, του βιομηχανικού προλεταριάτου, της μισθωτής διανόησης και της μορφωμένης νεολαίας. Στόχος μια Αριστερά ανατροπής, εξέγερσης κι επανάστασης και όχι βιτρίνα για αριστερά «golden boys» και γραφειοκράτες...
Εδώ βρισκόμαστε και τίποτε δεν είναι εύκολο και προδιαγεγραμμένο...!! Η επιτυχία της Αριστεράς θα κριθεί από την επιτυχία της να ανταποκριθεί στα πρώτα βήματα που επισημάναμε παραπάνω...
Υ.Γ «Δοξασμένη η στιγμή να αντικρίζει κάποιος έναν ολόκληρο λαό να ορθώνεται. Δεν είναι πια κοπάδι από πρόβατα καψαλισμένα από τον ήλιο, ούτε αξιοθρήνητο πλήθος καρτερικών σκλάβων. Είναι ορδή από εξεγερμένους που ρίχνεται να κατακτήσει τη γη. Και η γη ξαναβρίσκει την περιφάνεια της γιατί τούτη τη φορά επιτέλους είναι άνθρωποι που την πατούν»  (Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν).

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας
                        &
Αριστερές Δυνάμεις Ανεμώτιας