Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΝΕΜΩΤΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..

Η αφορμή για το παρόν άρθρο μας δόθηκε από συζήτηση συγχωριανών μας στα καφενεία του χωριού η οποία εν συντομία περιγράφεται ως εξής:
- Άντε να πάμε σε εκλογές να ξεκουμπιστούν αυτοί εδώ!! Μας έχουν διαλύσει οικονομικά και ψυχολογικά!!
- Και ποιοί να έρθουν? Ο Τσίπρας και οι Λαφαζάνηδες? Τους εμπιστεύεσαι? Πουθενά στον κόσμο δεν κυβερνά η αριστερά!
- Δεν ξέρω πόσο εμπιστεύομαι τον Τσίπρα..αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν εμπιστεύομαι πια αυτούς που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια και μας κατάντησαν στο σημείο να παραμιλάμε τα βράδια!! Ο γιος μου στην Αθήνα είναι άνεργος! Εγώ παίρνω σύνταξη 400 ευρώ και το χαράτσι είναι 280!!
- Εγώ ξέρω να πω ότι άμα βγει η αριστερά θα ψειριάσουμε...
- Εγώ ξέρω να πω ότι μας αντιμετωπίζουν σαν «ζώα» και μας κάνουν ό,τι γουστάρουν! Τέλος!! Ως εδώ!!!
Αγαπητοί φίλοι, εν όψει των ψηφοφοριών για ΠτΔ βιώνουμε για άλλη μία φορά απερίγραπτες καταστάσεις! Οι συγκυβερνώντες τις τελευταίες ημέρες ταυτίζουν με τρόπο ανήθικο και προσβλητικό για τη νοημοσύνη μας το θύμα με το θύτη, ενώ επενδύουν για πολλοστή φορά στο ΦΟΒΟ!! Το παρόν σάπιο πολιτικό σύστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασωθεί! Οι συγκυβερνώντες επενδύουν στο φόβο, στην απάθεια και στον ατομικισμό...προκειμένου να διατηρήσουν την ΕΞΟΥΣΙΑ...
Αφού διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Αφού εξαθλίωσαν και περιθωριοποίησαν τα μεσαία και φτωχά κοινωνικά στρώματα.
Αφού εκτόξευσαν την ανεργία.
Αφού τσαλάκωσαν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Αφού οδήγησαν χιλιάδες νέους και νέες στη μετανάστευση.
Αφού κατέστρεψαν και την ελάχιστη εναπομείνασα παραγωγική βάση της χώρας.
Αφού διέλυσαν υγεία και παιδεία.
Αφού ξεπούλησαν σε ημετέρους τα πιο κερδοφόρα φιλέτα.
Αφού μετέτρεψαν τη χώρα σε αποκία χρέους.
Αφού λοιδόρησαν τους αγώνες του λαού.
Αφού κουρέλιασαν σύνταγμα και νόμους...
Έρχονται τώρα, σε κρίση πανικού και με ένα απύθμενο πολιτικό θράσος να ζητούν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής! Κάνουν την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια προκειμένου να παραμείνουν γαντζωμένοι στις εξουσίες τους. Όμως το «ταξίδι» τους τελειώνει εδώ! Και μαζί τους τελειώνει και μία από τις πιο μαύρες πολιτικές περιόδους της πατρίδας.
Καλούμε λοιπόν, τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, τους εργάτες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους και κυρίως τη νεολαία της Ανεμώτιας να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην ανατροπή αυτής της κατάστασης!
Το δίλημμα για όλους μας έχει τεθεί ήδη! Είτε θα μας οδηγήσουν στη διαρκή εξαθλίωση, είτε θα απαντήσουμε με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο λαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει τις βάρβαρες πολιτικές!
Οι ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις και τα πιο αριστερά τμήματα του χωριού μας θα πρέπει να συστρατευτούν ώστε να δημιουργηθεί ρεύμα ολικής ανατροπής και στην Ανεμώτια μεγαλύτερο από αυτό των Ευρωεκλογών! Η αριστερά θα πρέπει να αποδείξει την αξία της και να βγάλει μπροστά όλες τις «διανοητικές» της δυνάμεις αν θέλει να τα καταφέρει...
Για όλα αυτά και για πολλά άλλα φτάνει η ώρα της αναμέτρησης! Είναι η Τρίτη προσπάθεια μπροστά στην εκλογική μάχη που έρχεται! Δεν πρέπει να φοβηθούμε!!! Το βιβλίο της ιστορίας αλλάζει πλέον σελίδα...και χρώμα!!

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας