Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Το άρθρο γράφει μία πολύ καλή Φίλη των Ενεργών Δημοτών και λάτρις της Ανεμώτιας...!!!
Μακριά από την Ελλάδα για πρώτη φορά. Χριστούγεννα –Πρωτοχρονιά 2014-2015. Θα αρχίσω την ανάλυσή μου λίγο αντίστροφα..
Σκεφτείτε πως έστω για λίγο σας δίνεται η επιλογή να μη συζητάτε ή να συζητάτε ελάχιστα για την ελληνική πραγματικότητα. Και ξαφνικά εκεί που έχετε ξεχαστεί και συζητάτε για πράγματα που ανέκαθεν στο παρελθόν μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον σας, προσγειωνόσασταν στην πραγματικότητα της Αθήνας-και επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω την Αθήνα γιατί εκεί η κρίση εκδηλώνεται με το πιο ευκρινές  και το πιο αποτρόπαιο προσωπείο της.
Ποια θα ήταν τα νέα θέματα συζήτησης; Οι ξαφνικές απολύσεις; Ο κεφαλικός φόρος που καλείστε να πληρώσετε ως σκλάβοι στο σουλτάνο; Οι αξιολογήσεις; οι αυτοαξιολογήσεις; το ξεπούλημα του Ελληνικού; οι Σκουριές; τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά; η ανεργία; η νέα νομοθεσία; το νέο λύκειο; το νέο δημοτικό; το νέο χρέος; οι νέοι οικονομικοί ακατανόητοι όροι;(σαν να έχουν φτιαχτεί επίτηδες έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί ακόμα και όταν τους καταλαβαίνει να τους εξηγήσει); οι νέοι πτωχοί;
Για δύο μήνες δεν συζητούσα καθόλου για αυτά τα θέματα. Ως να μη με αφορούσαν. Άδειασε το κεφάλι μου από οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για να έχει χώρο προφανώς να χωρέσει το αδιανόητο-την είδηση επιστροφής του Γ.Α.Π. στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας με ένα νέο κόμμα. Νέα αλλαγή!
Αυτή η χώρα γέμισε με τόσους νεολογισμούς που έχει αναδημιουργηθεί όλη η υπόστασή της. Νέο κόμμα για τη Νέα Ελλάδα στις νέες εκλογές. Τότε εμένα γιατί μου φαίνονται τόσο παλιά όλα αυτά; Ακόμα και η πρόκληση για μία κυβέρνηση της αριστεράς μου μυρίζει ναφθαλίνη. Θα παραδεχτώ κάτι, όμως. Μπροστά στην τόση σαπίλα των παρελθοντικών κυβερνήσεων και τη μούχλα που γέμισαν τον τόπο προτιμώ τη ναφθαλίνη.
Ας δώσουμε την ευκαιρία σε ένα κόμμα που παρότι όχι νέο δεν έχει φθαρεί ακόμα. Θα φθαρεί; Κανένας κατά την κρίση μου δεν μπορεί να απαντήσει με διαύγεια πνεύματος σε αυτή την ερώτηση. Γιατί οι απαντήσεις μας, δυστυχώς, εμφορούνται από μία προσωπική και άκρως, τελικά, υποκειμενική άποψη που έχουμε για τα πράγματα βάσει αναλύσεών μας  από τις εμπειρίες του στενού μας περιβάλλοντος. Αναλύσεις στρεβλές, αφού είναι βασισμένες σε μία συνεχή εμπειρική θεώρηση των πραγμάτων.
Στερούμενοι επιστημολογίας  δεν μας μένει άλλος δρόμος παρά αυτός της  εις ατόπου επαγωγής. Μπορούμε να κυβερνηθούμε άλλα 4 (?) χρόνια από την κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ & ΣΙΑ;
Αν  η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι «όχι, δεν έχουμε άλλη ανοχή» τότε δυστυχώς; ευτυχώς; η μόνη απάντηση είναι Τσίπρας, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει μία πρόταση διακυβέρνησης της χώρας  σε ένα άλλο πλαίσιο απ΄ αυτό που ευαγγελίζεται η θλιβερή κυβέρνηση Σαμαρά.
Αυτές οι εκλογές δεν είναι εκλογές στήριξης των κομμάτων. Είναι εκλογές καθοριστικές για το μέλλον της Ελλάδας. Όχι ως μιας χώρας ξέχωρης από τους κατοίκους της, αλλά ως μιας χώρας που αιμορραγεί γιατί αιμορραγεί ο λαός της, οι νέοι μεταναστεύουν και το χώμα της ξεπουλιέται...
"Ρ"