Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ...

Σήμερα που τα πράγματα κάπως ηρέμησαν και «ανασάναμε»...κοιτάζοντας προς τα πίσω θα προσπαθήσουμε με γλαφυρή γραφή να σας μεταφέρουμε το προεκλογικό κλίμα στην Ανεμώτια.
Με την προκήρυξη των εκλογών οι άνθρωποι στο χωριό δεν πολυμιλούσαν...Στα καφενεία τα σχόλια ήταν λιγοστά, ωστόσο έπνεε μία ατμόσφαιρα «χαράς», αφού το κλίμα διαμορφωνόταν υπέρ της Νέας Αλλαγής!! Κάποιοι περισσότερο πολιτικοποιημένοι δεν δίσταζαν να διατυπώνουν έντονα τον θυμό τους για τα συμβαίνοντα της τελευταίας 5ετίας αλλά και την αποφασιστικότητά τους να συμβάλλουν με την ψήφο τους ώστε να δοθεί ένα τέλος στην Μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Τις επόμενες ημέρες άρχισαν και οι επισκέψεις των υποψήφιων βουλευτών! Η υποδοχή ορισμένων εξ αυτών στα καφενεία δεν ήταν και η πιο ευχάριστη... Αυστηρή κριτική, σχεδόν ευγενικές αποδοκιμασίες και καθηλωτικές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους συγχωριανούς μας!!
Καθώς μπαίναμε στην τελευταία εβδομάδα, αρκετοί ήταν και οι ετεροδημότες ψηφοφόροι που για ακόμα μία εκλογική αναμέτρηση προτίμησαν να επισκεφθούν τα πάτρια εδάφη για να τελέσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Τότε τα «αίματα άναψαν» και η ατμόσφαιρα μύρισε έντονα εκλογές!!! Έγιναν και οι καθιερωμένες αφισοκολλήσεις-μόνο από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ-ενώ μοιράστηκε έντυπο υλικό σε κάθε σπίτι.
Από την Πέμπτη ο αγώνας δόθηκε στους «καφενέδες» με ντόπιο κρασί, τσίπουρο, παραδοσιακούς μεζέδες και ποικιλίες κρεάτων!! Το βράδυ του Σαββάτου όλοι μαζεμένοι στο «Γιατάκ», με τα ποτάκια σε φάση σοβαρότητας και χαβαλέ ο καθένας ένιωθε μικρός πολιτικός που αρθρώνει προεκλογικό λόγο, μόνο που δεν υπήρχαν οι κάμερες... «Επιτήδειοι Τσυριζαίοι» ο ένας «Έρχεται το Νέο 81» ο άλλος!!!
Ξύπνημα βροχερής Κυριακής 25 Ιανουαρίου, ημέρα εκλογών!! Τα ποτάμια που διασχίζουν το χωριό να βουίζουν εκκωφαντικά από τα ορμητικά νερά και τα χωράφια στον κάμπο πνιγμένα... Πρώτο πράγμα άνοιγμα της τηλεόρασης, καφέ και τηλέφωνα σε φίλους για τις τελευταίες εκτιμήσεις.
Η εκλογική διαδικασία γίνεται με ηρεμία και χωρίς απρόοπτα στο Εκλογικό Κέντρο, στο Ιστορικό Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας. Όλες οι γενιές μαζί, παππούδες, ζευγάρια, νεαρά παιδιά σε ομάδες καταφθάνουν στο Δημοτικό σχολείο. Συχνά-πυκνά αμάξια μεταφέρουν ηλικιωμένους από και προς την κάλπη για να εκτελέσουν το χρέος τους...
Με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και συνείδηση της πραγματικότητας οι Ανεμωτίσιοι ψηφίζουν Αλλαγή...Τα πρώτα exit poll γίνονται γνωστά και διαχέονται στα καφενεία από τους «γνώριμους εκλογολόγους»...Τα χαμόγελα αρχίζουν!! Η Ελπίδα Έρχεται..!!!
Το βράδυ ο χάρτης είναι σχεδόν ροζ-σομόν...και ο κόσμος του χωριού με θετική διάθεση παραμένει μέχρι αργά στα καφενεία παρακολουθώντας τη ροή των αποτελεσμάτων. Αύριο ξημερώνει μία καινούρια μέρα και επιτέλους Ελπίζουμε...!!! 

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας