Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ...

Φαίνεται ότι το 2015 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά, ίσως και η καλύτερη των τελευταίων 10 ετών για τους αμπελώνες της Ανεμώτιας. Η πρόβλεψη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος είχαμε έναν άριστο βλαστικό κύκλο και μια πολύ καλή κομπόδεση.
Το χειμώνα αν και οι χιονοπτώσεις ήταν αρκετές ωστόσο δεν υπήρξαν παρατεταμένοι παγετοί. Έπειτα, την άνοιξη οι βροχοπτώσεις ήταν αρκετές και μέχρι τώρα στα μέσα Ιούλη, δεν υπήρξαν καύσωνες για να «στρεσάρουν» τα αμπέλια. Αν ο καιρός συνεχιστεί όπως τώρα η χρονιά για τα σταφύλια θα είναι άριστη τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.
Ποιοτικά σταφύλια σε σημαντικές ποσότητες υπήρχαν σε όλους τους αμπελώνες της Ανεμώτιας. Χαρακτηριστική είναι η φράση του χωριανού μας παραδοσιακού αμπελουργού κυρίου Ηλία Κ.  «Τα σταφύλια μας είναι εντελώς υγιή, άρρωστη ρώγα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα! Μπαίνεις στο αμπέλι και τα βλέπεις να λάμπουν σαν διαμάντια.» Το ζητούμενο τώρα είναι να συνεχιστεί ο καλός καιρός κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης και μέχρι το τέλος του τρύγου.
Οι παλιότεροι αμπελουργοί του χωριού εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, ενώ εμείς οι νεώτεροι είμαστε ενθουσιασμένοι!! Όπως και να’χει η χρονιά φέτος είναι αρκετά ελπιδοφόρα, γεμάτη προσδοκίες και ταπεινές εικασίες για την παραγωγή πολύ ιδιαίτερων Ανεμωτίσιων κρασιών. Οι αμπελώνες της Ανεμώτιας βρίσκονται σε μία από τις καλύτερες στιγμές της μέχρι τώρα ιστορίας τους. 
Υ.Γ  Ο κάμπος της Ανεμώτιας είναι ο «πλούτος» και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και πρέπει να το αξιοποιήσουμε...

Ενεργοί Δημότες Ανεμώτιας