Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ...«ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΌΧΙ...???»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ: Αγαπητέ (Αγαπητοί) Anemotia Lesvou
Αρχικά θα ήθελα να σου αναϕέρω ότι κατανοώ τον εκνευρισμό σου για τη δύσκολη θέση που έχεις έρθει, αλλά γι΄ αυτό δεν ϕταίω εγώ ούτε το ΚΚΕ. Εννοώ δύσκολη πολιτικά θέση γιατί γενικά σε δύσκολη θέση είμαστε όλοι απο τα μνημόνια δεξιά η αριστερά. 
Ο σχολιασμός της ανάρτησης έγινε γιατί ενώ έχεις πάρει ανοιχτά θέση τόσο στις εκλογές του Ιανουαρίου όσο και στο δημοψήϕισμα στις τελευταίες εξελίξεις τηρείς σιγή ιχθύος. Δεν λέω η σιωπή είναι χρυσός αλλά όχι και «δελτίο τύπου για τους αμπελώνες της Ανεμώτιας» . Μήπως μαζί με αυτή την ανάρτηση να είχες κάνει και μια για τη ϕορολογία των αγροτών όπως αυτή προβλέπεται στο ΑΤΜ.
Επιπλέον έχεις το πλεονέκτημα να ξέρεις ποιος σου γράϕει ενώ εγώ δεν ξέρω ποιος κάνει αναρτήσεις στο προϕίλ και μ΄ αυτή την έννοια ήθελα να μάθω τη στάση σου απέναντι στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις
Επί της ουσίας: Το γεγονός ότι οι θέσεις κάποιου, στην περίπτωσή μας του KKE, μειοψηϕούν στην κοινωνία, δεν τις καθιστούν και λανθασμένες. Μπορεί κανείς να βρει αρκετά ιστορικά παραδείγματα όπως:
1. Ο Άρης Βελουχιώτης αντιτάχθηκε στη Συμϕωνία της Βάρκιζας και τη χαρακτήρισε λαθεμένη. Στο διάστημα Φεβρουάριος - Απρίλιος 1945 ανέλαβε με δική του ευθύνη πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση νέου αντάρτικου στρατού, παρά την αντίθετη απόϕαση του ΚΚΕ και τη θέση της κοινωνίας.
Ιστορικά η θέση του για την συμϕωνία της Βάρκιζας χαρακτηρίζεται σωστή κάτι που έγινε και από το ίδιο το ΚΚΕ (Απόϕαση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη)
2. Ο Βλαντίμιρ Ίλιτς Ουλιάνοϕ, γνωστότερος ως Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν.
Στις 3 του Απρίλη 1917 έϕτασε στην Πετρούπολη και αμέσως ξεκίνησε τη μάχη για τον επανεξοπλισμό του κόμματος. 
Οι θέσεις του χαρακτηρίστηκαν "παραλήρημα", από τους αντίπαλους των μπολσεβίκων, ενώ και μέσα στο κόμμα, δεν έτυχαν αρχικά καθόλου θετικής υποδοχής. Ήταν όμως τόση η κρισιμότητα της κατάστασης, που ο Λένιν δε ϕοβήθηκε να μείνει μειοψηϕία του ενός μέσα στην ηγεσία του κόμματος, μέχρι να την πείσει γι' αυτές. Ωστόσο, στη συνδιάσκεψη του κόμματος στα τέλη του Απρίλη η βάση υιοθέτησε τις θέσεις του. Οι επόμενες μέρες και μήνες έδειξαν ξεκάθαρα το δίκιο των απόψεων αυτών.
Από την άλλη υπάρχουν και πολλά παραδείγματα που οι πλειοψηϕίες οδήγησαν σε ιστορικά λάθη και συμβιβασμούς όπως η συμϕωνία της Βάρκιζας, η συγκυβέρνηση με ΝΔ κ.τ.λ.
Για να μην μακρηγορήσω άλλο:
· οι εκλογές, οι δημοσκοπήσεις, τα δημοψηϕίσματα δεν γίνονται για να αλλάζεις θέσεις σαν τα πουκάμισα αλλά για να μετρήσεις την απήχηση των θέσεων σου στον κόσμο (χωρίς να είναι και τα μοναδικά εργαλεία για να το κάνεις αυτό).
Θα συμϕωνείς ϕαντάζομαι με την Α. Παπαρήγα που χαρακτήρισε αισχρό ψέμα που δεν ταιριάζει στην «αριστερά» ότι οι εκλογές και τα δημοψηϕίσματα εκϕράζουν τη λαϊκή κυριαρχία τονίζοντας ότι αυτά «εκϕράζουν συσχετισμό ταξικών δυνάμεων». Η ίδια έϕερε ως παραδείγματα τα δημοψηϕίσματα που έγιναν σε Γαλλία, Ολλανδία, Δανία που ήταν πάνω από το 50% εναντίον της ΕΕ και μετά από τρομοκράτηση και χειραγώγηση, επαναλήϕθησαν και τα αποτελέσματα άλλαξαν.
· Με εκλογές και δημοψηϕίσματα δεν άλλαξε καμία κοινωνία.
Top of Form
Σας αρέσει.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ Τι έγινε ρε παιδιά; Μετά το υπερήφανο όχι των κατοίκων του χωρίου...άρθρο για τους αμπελώνες; Θέση για το ότι το όχι σε λιγότερο από 24 ώρες έγινε ΝΑΙ έχουμε; Για το ΑΤΜ (Αριστερό Τρίτο Μνημόνιο);
Anemotia Lesvou Αρχικά θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι οι αναρτήσεις μας για τους αμπελώνες του χωριού είναι διαχρονικές και εάν ανατρέξετε στα αρχεία του blog θα το διαπιστώσετε "ιδίοις όμμασι"...Προφανώς και δεν μας παρακολουθείτε..Βέβαια δεν είστε υποχρεωμένος!! Τώρα το ποιοι ευτέλισαν και ευτελίζουν τις τελευταίες αντιδράσεις "υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας" των Ελλήνων (Μέσα στους οποίους συγκαταλέγεται και το 60% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή του "άκυρου" και ψήφισαν καθαρά ΌΧΙ!) σίγουρα απαιτείται "διαύγεια πνεύματος" και θάρρος για να τους κατονομάσει κάποιος..Οπότε σας απαντάμε..."Λάβε θάρρος διότι το δίκαιο έχει πολύ μεγάλη ισχύ" (Ευριπίδης) Υ.Γ Σας ευχαριστούμε για το "σχόλιο" σας...μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι....Ενεργοί Δημότες Ανεμωτιας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με τους αμπελώνες και μπράβο σας.
Επί της ουσίας στα ερωτήματά μου δεν παίρνετε θέση.
Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και η επαφή μου με το fb δεν είναι καλή. Θα επανέλθω με τη θέση μου για το ΚΚΕ.
Υ.Γ.1 Και οι φηφοφόροι της Χ.Α. ψήφησαν όχι σας προβληματίζει;
Υ.Γ.2. Τουλάχιστον οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ που ψήφισαν όχι δεν φηφισαν ναι όπως το 16% των ψηφοφόρων του συριζα.