Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ....

Απάντηση στα σχόλια αναγνώστη μας...
Αγαπητέ συγχωριανέ, θεωρούμε την κριτική σας ειλικρινή και ουσιαστική.! Ωστόσο, θα θέλαμε-με θετική πάντα διάθεση-να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις...
Στη σημερινή άθλια κοινωνική κατάσταση δεν μας οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας με τους 6 μήνες διακυβέρνησης του αλλά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβερνούσαν επί 40 χρόνια. Αυτό έχει εδρεωθεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων και θα καταγράφεται από εδώ και πέρα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.  
Η διαφθορά και η διαπλοκή, που είναι πλέον γνωστή με κάθε λεπτομέρεια στην Ελληνική κοινωνία, γεννήθηκε και ανδρώθηκε με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτοί, όλα αυτά τα χρόνια ρήμαξαν την Υγεία και την Παιδεία, έδιωξαν τη νεολαία στο εξωτερικό, διέλυσαν τα εργασιακά δικαιώματα, απορρύθμισαν την κοινωνία, φτωχοποίησαν την μεσαία, εργατική και αγροτική τάξη, μετέτρεψαν τον εργαζόμενο σε σκλάβο του μεροκάματου, εκποίησαν τις υγιείς κρατικές επιχειρήσεις και παραχώρησαν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στους ημέτερους.
Υπό «σκληρά παγιωμένες» συνθήκες άγριας επίθεσης στα κατώτερα οικονομικά στρώματα, που η ψαλίδα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις έχει ανοίξει υπερβολικά, που οι φτωχοί έγιναν πολύ πιο φτωχοί και οι πλούσιοι πάμπλουτοι ήρθε -καλώς ή κακώς- στη διακυβέρνηση η «οπορτουνιστική» αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε αυτή η πολιτική αλλαγή, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Με μία εθνική οικονομία στο χείλος της διάλυσης και με τον κοινωνικό ιστό κατεστραμένο, τα πράγματα είναι ασφυκτικά. Ο διεθνής συσχετισμός ευνοεί μόνο τον «αντίπαλο», τα εγχώρια αφεντικά είναι έτοιμα να μας πνίξουν και οι αντιδράσεις των συστημικών ΜΜΕ είναι λυσσαλέες. Το ζήσαμε άλλωστε την εβδομάδα του δημοψηφίσματος!!
Ας μη στρουθοκαμηλίζουμε όμως! Υπό αυτές τις «εδραιωμένες» προβληματικές συνθήκες, οι περισσότεροι από αυτούς που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ στις 25 του Γενάρη και ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα δεν αναμέναμε ότι θα ξεφύγουμε τόσο εύκολα και εν μία νυκτί από τα Μνημόνια, τις Δανειακές Συμβάσεις και τα επαχθή τους μέτρα. Είμαστε ρομαντικοί αλλά όχι ουτοπιστές!!
Εδώ που βρισκόμαστε τίποτε δεν είναι εύκολο και προδιαγεγραμμένο...!! Ήρθε η ώρα να δούμε την πραγματικότητα και να πράξουμε αναλόγως... Η «Μαχόμενη Αριστερά» πρέπει να αναλάβει να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων από κυβερνητικές θέσεις. Αυτό σημαίνει μεγάλη πολιτική και ταξική σύγκρουση «μέχρις εσχάτων»!!!
Από τη μία μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάψει να επιμένει στην αυταπάτη της «δημοκρατικής επανίδρυσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την άλλη το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ, θα πρέπει να μπούν σε διάλογο και κοινή δράση με όλες τις αριστερές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις.
Στόχος μια Αριστερά που θα αποτελέσει το σπίτι της εργατικής τάξης, του βιομηχανικού προλεταριάτου, της μισθωτής διανόησης και της μορφωμένης νεολαίας. Στόχος μια Αριστερά ανατροπής, εξέγερσης και επανάστασης και όχι βιτρίνα για αριστερά «golden boys» και γραφειοκράτες...
Υπό τις εξαιρετικά προβληματικές συνθήκες που περιγράψαμε παραπάνω, η Αριστερά σε πρώτη φάση και από κυβερνητική θέση θα πρέπει να «συννενοηθεί» και να εδραιωθεί στη λαϊκή συνείδηση ως η δύναμη που με συστηματική, συνεχόμενη και επίπονη προσπάθεια, θα αλλάξει τις οικονομικοπολιτικές δομές του κράτους προς ώφελος της εργατικής-αγροτικής τάξης και της νεολαίας. Το εγχείρημα είναι δύσκολο αλλά η Αριστερά είναι για τα «δύσκολα»!!
Για να ηττηθεί η κυρίαρχη πολιτική τάξη και να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύμπραξη όλων των Αριστερών δυνάμεων. Είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία της Αριστεράς και δεν θα πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να αποτελέσει «παρένθεση» όπως ονειρεύεται η εγχώρια και ξένη «ελίτ».

Κλείνοντας και επειδή αναφέρθηκατε στην επιστολή σας στη «Συμφωνία της Βάρκιζας», είμαστε σίγουροι ότι οι «νοήμονες αριστεροί» δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση ταπεινωτικές ανακοινώσεις της μορφής: «Ούτε ψωμί ούτε νερό στον Τσίπρα».
Τέλος, για το πως αντιμετωπίσαμε το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος και τις μετέπειτα εξελίξεις παραθέτουμε το ακόλουθω απόσπασμα:
«Δοξασμένη η στιγμή να αντικρίζει κάποιος έναν ολόκληρο λαό να ορθώνεται. Δεν είναι πια κοπάδι από πρόβατα καψαλισμένα από τον ήλιο, ούτε αξιοθρήνητο πλήθος καρτερικών σκλάβων. Είναι ορδή από εξεγερμένους που ρίχνεται να κατακτήσει τη γη. Και η γη ξαναβρίσκει την περιφάνεια της γιατί τούτη τη φορά επιτέλους είναι άνθρωποι που την πατούν»  (Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν).

Ενεργοί Δημότες Ανεμώτιας