Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...(ΑΝΕΜΩΤΙΑ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015)

Γράφει ο «Ιδεολόγος» των Ενεργών Δημοτών.
Βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από το νέο έτος και δεν θα κάνουμε «ανυπόφορους» απολογισμούς για τη χρονιά που πέρασε...παρά μόνο θα κοιτάξουμε μπροστά και θα ονειρευτούμε!
Για τους Ενεργούς Δημότες, αυτό εδώ το blog τα τελευταία πέντε χρόνια αποτέλεσε καταφύγιο σκέψεων και ταξιδιών. Από εδώ μέσα ήρθαμε αντιμέτωποι με τις ιδέες μας, διασχίσαμε αναμνήσεις, μοιραστήκαμε ιστορίες της παιδικής μας ηλικίας και αποκαλύψαμε μεγάλα κομμάτια της εσωτερικής μας διαμόρφωσης.
Το εκπληκτικό με όλη αυτή τη διαδικασία ήταν ότι δεν βαρεθήκαμε ποτέ! Κάθε φορά που αποτυπώναμε τις σκέψεις μας σε ένα κείμενο, παρά τη συναισθηματική φόρτιση νιώθαμε λύτρωση!! Σαν να βγαίναμε από ένα λήθαργο και να ξαναγεννιόμασταν!!!
Στη νέα χρονιά που έρχεται επιθυμούμε να συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο..Θέλουμε επίσης, το 2016 να αποτελέσει το εφαλτήριο για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων μεταξύ των συγχωριανών μας. Η αναψιλάφιση της ποιότητας των διαπροσωπικών επαφών μεταξύ των ανθρώπων γύρω μας, θα αποτελέσει το κύριο μέλημά μας.
Θέλουμε το 2016 να αφαιρέσουμε «όρια», «πρέπει» και «περιορισμούς». Να πούμε στους εαυτούς μας εκείνες τις αλήθειες που ποτέ δεν τολμήσαμε να μαρτυρήσουμε...
Επιχειρηματολογώντας, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα βοηθήσουν εμάς και τους γύρω μας να αντιληφθούμε την πραγματικότητα απαλλαγμένη από μικρότητες και εγωπάθειες. Να δώσουμε χρώμα και πνοή στις ζωές μας. Να κοιτάξουμε το μέλλον ζώντας με πάθος το παρόν.
Σίγουρα θα απαιτηθούν προσπάθειες ώστε να ανατρέψουμε «παγιωμένες λογικές» και να ισορροπήσουμε καταστάσεις. Τα ψυχικά τιμήματα ίσως να είναι ιδιαίτερα βαριά, ωστόσο με αισιοδοξία και χαμόγελο θα αντιμετωπίσουμε όλα όσα θα έρθουν, δύσκολα και εύκολα, δυσάρεστα και ευχάριστα.
Για τη νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες ώρες ευχόμαστε να είμαστε όλοι ψυχικά και σωματικά καλά, ώστε να πατάμε γερά στα πόδια μας, να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας.

Υ.Γ. Για τα μικρά και μεγάλα της ζωής μας υποδεχόμαστε το νέο έτος με ένα ζεστό χαμόγελο σ’ αυτούς που αγαπάμε! Καλή Χρονιά σε όλους τους Ανεμωτίσιους!!!

Για τους Ενεργούς Δημότες Ανεμώτιας
«Ο Ιδεολόγος»