Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ....

Ο χιονιάς έφτασε στην Ανεμώτια!!! Το φαινόμενο ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα με ασθενή χιονόπτωση και εντάθηκε τις επόμενες πρωινές ώρες! Στην αρχή ο αέρας ήταν έντονος και εμπόδιζε να το στρώσει. Όμως η χιονόπτωση ήταν συνεχής και πυκνή, οπότε το έστρωσε για τα καλά. Αυτή τη στιγμή το ύψος του χιονιού στο κέντρο του χωριού έχει φτάσει και τα 15 εκατοστά. Φυσικά στα γύρω βουνά η κατάσταση είναι πιο δύσκολη! Σύμφωνα με μαρτυρίες κτηνοτρόφων το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 25 εκατοστά! Οι μετακινήσεις των συγχωριανών μας εντός του χωριού γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο για τα απαραίτητα (ψωμί, τρόφιμα κλπ). Ελάχιστα αγροτικά οχήματα κινήθηκαν και μόνο με αλυσίδες για να φτάσουν οι κτηνοτρόφοι στα κοπάδια τους. Οι περισσότεροι μετακινήθηκαν με τα πόδια ή με γαϊδούρια! Τις τελευταίες ώρες η χιονόπτωση είναι ασθενής, ενώ έχει πέσει και ο αέρας. Περίπου στη 1 το μεσημέρι έγινε και διακοπή στην υδροδότηση του χωριού για να αποφευχθούν τυχόν ζημιές στο δίκτυο λόγω παγετού.
Προς το παρόν δεν θα πρέπει να γίνονται άσκοπες κινήσεις των συγχωριανών μας εντός του χωριού και συνιστάται προσοχή στους κτηνοτρόφους κατά την κίνησή τους με τα οχήματά τους, τα οποία απαραιτήτως να φέρουν αντιλιοσθητικές αλυσίδες.
Παρακαλούνται οι συγχωριανοί που γνωρίζουν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας οι οποίοι χρήζουν υποστήριξης, καλό είναι να τους επισκεφτούν αυτές τις ώρες, για οποιαδήποτε βοήθεια, ένα ψωμί, λίγο νερό, μιας και υπάρχει διακοπή, ή ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να χρειάζονται.

Ενεργοί Δημότες Ανεμώτιας