Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ...

Κάθε χρόνο στην καρδιά του καλοκαιριού συνηθίζουμε να περιγράφουμε το πολιτικό κλίμα στην Ανεμώτια, οπότε και φέτος δε θα αλλάξουμε συνήθεια...
Το «αριστερό ρεύμα» ήταν και είναι κυρίαρχο στην Ανεμώτια! Ένα χωριό με σαφή ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά που στην πλειοψηφία του και σε βάθος χρόνου εκφράζεται από την κομμουνιστική αριστερά μέχρι το σοσιαλιστικό κέντρο.
Τις τελευταίες ημέρες είναι αλήθεια ότι οι πολιτικές συζητήσεις και οι αναλύσεις στα μέσα και έξω καφενεία του χωριού έχουν χτυπήσει κόκκινο, με το ισοζύγιο των απόψεων να γέρνει αισθητά προς τ’ αριστερά επιβεβαιώνοντας την αρχική μας διαπίστωση, περί κυριαρχίας του «αριστερού ρεύματος».
Η βασική άποψη που διατυπώνεται και έχει τους περισσότερους υποστηρικτές είναι ότι η ιδεολογικοπολιτική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον φανερή!
Παλιό και έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που αναπολούσε τις μέρες του 80’ απολαμβάνοντας δροσιστικό κοκτέιλ στο συνήθη χώρο...υπογράμμιζε ότι «...όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα εδραιώνει τις νέες κατακτήσεις του λαού για ισοπολιτεία, διαφάνεια και δημοκρατία, τόσο η αποδοχή του θα βαθαίνει στις συνειδήσεις των λαϊκών τάξεων...»
Στο ίδιο τραπέζι διαλόγου άλλος συγχωριανός μας, γνωστός εκλογολόγος, χαρακτήριζε «ανεκδιήγητες» τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται τους τελευταίους μήνες από τα απαξιωμένα κανάλια και τις εφημερίδες και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον 5 μονάδες μπροστά! Όσο για το ρεύμα στην κοινωνία υπέρ της ΝΔ είναι «ανύπαρκτο και φανταστικό»..!
Έτερος συνομιλητής, χαμηλών πολιτικών τόνων τόνιζε ότι σήμερα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα θέλουν επιτακτικά να νιώσουν δικαιοσύνη και ότι δεν καταδιώκονται! Παράλληλα επισήμαινε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα πρέπει άμεσα να δώσει μεγάλο βάρος στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και συγκεκριμένα στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην προστασία των κοινωνικά αδύναμων, στα εργασιακά δικαιώματα και στην παιδεία.
Σε ανάλογο ύφος, από διπλανό τραπέζι ακούστηκε η άποψη ότι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα και στους θεσμούς..
Η κυρίαρχη άποψη που αφουγκράζονται οι περισσότεροι είναι ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία οδεύει προς πλήρη διάλυση!
Με προτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρές υποθέσεις διαπλοκής. Θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ΚΕΕΛΠΝΟ, δάνεια Αγροτικής Τάπεζας, δεσμεύσεις λογαριασμών επιχειρηματιών που τόσα χρόνια ήχαν φορολογική ασυλία κ.α.
Τα επιχειρηματικά συμφέροντα της διαπλοκής και η παρασιτική ελίτ, που βρίσκεται σε όλες τις λίστες των offshore έχουν επιδωθεί σε λυσσώδη επίθεση με στόχο να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να έρθουν οι φίλοι τους ώστε να γλιτώσουν τη λογοδοσία ενόπιον του Νόμου.
Στα μάτια του κόσμου φαίνεται ότι το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό του «χθες» (ΝΔ –ΠΑΣΟΚ) έχει ως προφανή στόχο την προστασία της διαπλοκής και όλων εκείνων που δεν θέλουν την πραγματική δημοκρατική αλλαγή στη χώρα.
Η φτωχοποιημένη κοινωνία στην πλειοψηφία της θεωρεί ότι η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ φέρουν την ευθύνη για τη δραματική κατάληξη της Μεταπολίτευσης με τη χρεοκοπία της χώρας και τη γιγάντωση του συστήματος διαπλοκής. Τα ίδια κόμματα εναλλάσσονταν στην εξουσία για 40 χρόνια και δεν κατάφεραν να χτίσουν ένα στοιχειώδες οργανωμένο κράτος που να παρέχει στον κόσμο τα αυτονόητα.
Όμως διαπιστώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μέσα στην αλαζονεία και στον εθισμό της εξουσίας, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η πλειοψηφία του κόσμου τους έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη!
Εν κατακλείδι, το συμπέρασμα που κυριαρχεί και περιγράφει το πολιτικό κλίμα στην τοπική μας κοινωνία είναι ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς επιτίθεται στη διαπλοκή και δίνει καθημερινά τη μάχη για την ανασυγκρότηση των κοινωνικών δομών του κράτους. Σ’ αυτόν τον αγώνα, το μεγαλύτερο πολιτικό πλεονέκτημά της είναι το λαϊκό έρεισμα!
Υ.Γ Προοδευτικός άνεμος αλλαγής σαρώνει κατεστημένα δεκαετιών...!!!

Γράφει ο Ιδεολόγος των Ενεργών Δημοτών