Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ...

Γράφει ο "Ιδεολόγος":
Η κυβέρνηση της Αριστεράς και του Αλέξη έχοντας απέναντί της τεράστια εμπόδια και αδίστακτους αντιπάλους, προσπαθεί να δώσει μεγάλο βάρος στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και συγκεκριμένα στην προστασία των κοινωνικά αδύναμων, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση, στα εργασιακά δικαιώματα και στην παιδεία.
Στα μάτια του δημοκρατικού κόσμου φαίνεται ότι το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό του «χθες» (ΝΔ –ΠΑΣΟΚ) έχει ως προφανή στόχο την προστασία της διαπλοκής και όλων εκείνων που δεν θέλουν την πραγματική δημοκρατική αλλαγή στη χώρα προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Θέλουν διακαώς να συνεχίσουν να υπάρχουν θαλασσοδάνεια, offshore για μίζες, ΚΕΕΛΠΝΟ, φορολογική ασυλία για τους φίλους τους.
Η φτωχοποιημένη κοινωνία όμως, στην πλειοψηφία της θεωρεί ότι η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ φέρουν την ευθύνη για τη δραματική κατάληξη της Μεταπολίτευσης με τη χρεοκοπία της χώρας και τη γιγάντωση του συστήματος της διαπλοκής.
Τα ίδια κόμματα εναλλάσσονταν στην εξουσία για 40 χρόνια και δεν κατάφεραν να χτίσουν ένα στοιχειώδες οργανωμένο κράτος που να παρέχει στον κόσμο τα αυτονόητα..Έτσι διαπιστώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μέσα στην αλαζονεία και στον εθισμό της εξουσίας, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η πλειοψηφία του κόσμου τους έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη!
Επίσης, εκείνο που δεν αντέχουν σε καμία περίπτωση και πραγματικά τους «αφηνιάζει» είναι ότι 5-6 νέοι άθρωποι και δη αριστεροί, κατάφεραν να τους απομακρύνουν από την εξουσία και να ασκούν αποτελεσματική διοίκηση στο κράτος. Γι΄αυτούς διαχρονικά ο αριστερός ήταν «τεμπέλης» και «άχρηστος» ενώ αυτοί είχαν το «χάρισμα» της διακυβέρνησης!!    
Εν κατακλείδι, το συμπέρασμα που κυριαρχεί και περιγράφει το πολιτικό κλίμα στην τοπική μας κοινωνία είναι ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς επιτίθεται στη διαπλοκή και δίνει καθημερινά τη μάχη για την ανασυγκρότηση των κοινωνικών δομών του κράτους. Σ’ αυτόν τον αγώνα, το μεγαλύτερο πολιτικό πλεονέκτημά της είναι το λαϊκό έρεισμα!
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα εδραιώνει τις νέες κατακτήσεις του λαού για ισοπολιτεία, διαφάνεια και δημοκρατία, τόσο η αποδοχή του θα βαθαίνει στις συνειδήσεις των λαϊκών τάξεων...και τόσο θα «σκυλιάζουν» τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι εκφραστές τους!!
Όσο για το ρεύμα στην κοινωνία υπέρ της ΝΔ, αυτό είναι «ανύπαρκτο και φανταστικό»..!

Υ.Γ. Ευτυχώς φαίνεται ότι ο Έλληνας αυτή τη φορά -αν και πικραμένος- θα έχει υπομονή και θα κρίνει αυστηρά την Κυβέρνηση και τον Τσίπρα στο τέλος της τετραετίας και τότε ελπίζουμε να τα έχει καταφέρει..

                                                                           "Ο Ιδεολόγος των Ε.Δ"