Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η ΑΝΕΜΩΤΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΗΣ...

Εδώ και λίγες μέρες άρχισαν οι καλλιεργητικές εργασίες στους αμπελώνες της Ανεμώτιας. Σχεδόν ολοκληρώθηκαν το όργωμα των αμπελιών και το πρώτο θειάφισμα των κλημάτων, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν τα βλαστολογήματα-κορφολογήματα.
Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι και η φετινή χρονιά για τους αμπελώνες μας θα είναι εξαιρετική. Η γέννα των σταφυλιών είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και η υγεία των κλημάτων σε πρώτη φάση είναι πολύ καλή. 
                                            
Τα τελευταία χρόνια στον κάμπο μας άρχισαν να καλλιεργούνται καινούργιες ποικιλίες που φαίνεται ν' αποδίδουν περισσότερο. Τέτοιες είναι: Το Αγιωργίτικο, Λημνιό, Μοσχοφίλερο, Σαββατιανό, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Μοσχάτο Αμβούργου, Ροδίτης, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Merlot και άλλα.
Σήμερα, οι περισσότερες αν όχι όλες οι οικογένειες του χωριού μας παράγουν σταφύλια, κρασί και διάφορα άλλα προϊόντα (τσίπουρο, ρακί, πετιμέζι (βράζμα), μουσταλευριά) για δική τους χρήση. 
Σε αυτήν ακριβώς την περίοδο που η Ανεμώτια βρίσκεται σε μια δύσκολη μεταβατική περίοδο, η αμπελουργία μπορεί να αποτελέσει τον σημαντικότερο παράγοντα για την αγροτική ανάπτυξη του χωριού μας και να δώσει επαγγελματική διέξοδο σε πολλούς συγχωριανούς μας. Θα επανέλθουμε με συγκεκριμένη πρόταση....

    Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας