Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΑΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ...


Πηγή:   http://asanemotias.wordpress.com/ 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
Στάση Πληρωμών
Συχνά πυκνά προβάλλεται το ιδεολόγημα για στάση πληρωμών και αδυναμία καταβολής μισθών αν τυχόν βρεθούμε εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εκβιαστικό δίλημμα που έχει να κάνει με την παραμονή ή όχι της χώρας στην “φιλόξενη” ευρωπαϊκή “οικογένεια” και στόχο έχει την τρομοκράτηση των απλών ανθρώπων της δουλειάς ώστε να συναινέσουν στην επιβολή περικοπών του εισοδήματος και στο τσάκισμα των εργασιακών κατακτήσεων τους. 
Η στάση πληρωμών με την οποία απειλούν οι θιασάρχες του “ευρωπαϊκού πλαισίου” για να περάσουν κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα εφαρμόζεται τώρα σε αρκετούς κλάδους και δεν είναι κάτι που θα έρθει ως αποτέλεσμα της ανυπακοής μας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα -μήνα Μάιο- οι κτηνοτρόφοι της Ανεμώτιας πληρώθηκαν το γάλα του Φεβρουαρίου, τρείς ολόκληρους μήνες αργότερα! μάλιστα προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν πως ήταν και φτηνότερο από την συνηθισμένη τιμή πώλησης δηλ 0.85 αντί για 0.87 Ευρώ.
Δεν είναι όμως λίγα και τα χωριά της Λέσβου που η πληρωμή γίνεται με καθυστέρηση έως και τεσσάρων μηνών. Μπροστά λοιπόν σε αυτό το υπαρκτό αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η ελεύθερη αγορά, οι νόμοι κίνησης της καπιταλιστικής οικονομίας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής όσο οι αγρότες μένουν σκυφτοί και ανοργάνωτοι θα δέχονται την πληρωμή τους όποτε θελήσουν τα καρτέλ του γάλακτος χωρίς κλαδικές συμβάσεις ή τουλάχιστον χωρίς την δυνατότητα να διαπραγματευτούν μέσα από κάποιο συλλογικό όργανο.
Λύση υπάρχει και βρίσκεται στην ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων και στη συμπόρευση με το ταξικό λαϊκό κίνημα που παλεύει για αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους και εργατική λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και θα θέσει τον πλούτο στην υπηρεσία αυτών που των παράγουν. Για αυτά πρέπει οι αγρότες να παλέψουν γυρνώντας θαρραλέα την πλάτη στα διλήμματα αυτά που τους θέλουν φτωχούς είτε με δραχμή είτε με ευρώ.