Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

ΈΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ...

Έκλεισε ένα έτος από την ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου 2015 και τον σχηματισμό της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης. Το εγχώριο χρεωκοπημένο πολιτικο-οικονομικό σύστημα της διαπλοκής έχει «σκυλιάσει»!!! Η άρχουσα τάξη δίνει μάχη να μην χάσει τα καταχρεωμένα κανάλια της, να μην πληρώσει τα παράνομα δάνεια της, και να μην αποκαλυφτούν οι λίστες με τις καταθέσεις της στο εξωτερικό. Ασφαλώς η μάχη αυτή συνοψίζεται στην προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και να αποτελέσει «αριστερή παρένθεση».
Όλο αυτό το διάστημα, εμπόδιο στα σχέδια της διαπλοκής στάθηκε η ωριμότητα του ελληνικού λαού. Σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις οι πολίτες ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε κύρια δύναμη πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής με την προσδοκία να βάλει τέλος σε ένα σύστημα εξουσίας που είχε προσλάβει καθεστωτικά χαρακτηριστικά και να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής τους, στα πλαίσια κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας.
Η Αριστερή Κυβέρνηση μέχρι τώρα προσπαθεί να κάνει μια δίκαιη διαχείριση της φτώχειας. Μεγάλες προσδοκίες από τους περισσότερους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση μεταφορά στη μεταμνημονιακή εποχή και είσοδο σε μια περίοδο ευημερίας για όλους δεν υπάρχουν!!
Ο κόσμος ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε εξ αρχής ποια ήταν τα δεδομένα, ωστόσο επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα να ανατρέψει κατεστημένα, να επαναοριοθετήσει οράματα και μέσα από μία διακυβέρνηση αριστερού προσανατολισμού να πραγματώσει τη «νέα αλλαγή» για την Ελληνική κοινωνία ως ένας νέος «Ανδρέας»...
Υπενθυμίζουμε τα τρία εκλογικά αποτελέσματα της Ανεμώτιας για να μην ξεχνάμε ότι το χωριό μας αποτελεί αριστερό προοδευτικό πυλώνα της Λέσβου.

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015:

ΣΥΡΙΖΑ: 142
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
 96
ΚΚΕ: 79
ΠΑΣΟΚ:
 36
ΚΙΔΗΣΟ: 13
ΠΟΤΑΜΙ:12
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 8
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:
 5
ΤΕΛΕΙΑ:
 4
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ: 3
ΛΑΟΣ:
 3
ΔΗΜΑΡ: 2
Μ-Λ ΚΚΕ: 1
ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ: 4

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015:

ΟΧΙ:  241
ΝΑΙ:  136
ΑΚΥΡΑ:  44
ΛΕΥΚΑ:  4

ΕΚΛΟΓΕΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015:

ΣΥΡΙΖΑ: 129
ΚΚΕ: 95
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 87
ΠΑΣΟΚ: 51
ΛΑΕ: 10
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 10
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 7
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ: 5
ΠΟΤΑΜΙ: 4
ΕΠΑΜ: 2
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 2
ΚΚΕ Μ-Λ: 2
ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ: 4

Ενεργοί Δημότες Ανεμώτιας