Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...


Τους τελευταίους μήνες συζητείται έντονα σε τοπικό θεσμικό επίπεδο το θέμα της αντικατάστασης του «πεπαλαιωμένου» δικτύου ύδρευσης του χωριού (Μετράει περιπου 25 έτη...). Κάθε φορα που προκύπτει βλάβη σε κάποιο σημείο του δικτύου ακούμε και διαβάζουμε τις ίδιες διαπιστώσεις: ( «Μεγάλο πρόβλημα πάλι με το δίκτυο ύδρευσης. Δεν προλάβαμε να κλείσουμε τη μία βλάβη μας ήρθε η καινούρια. Είναι πάνω από σίγουρο ότι σε λίγο καιρό θέλουμε νέο δίκτυο. Άρχισε να σκάει ο χαλκός», «Το κεντρικό μας δίκτυο πάλι μας έσπασε. Αυτή τη φορά στα πρώτα σπίτια του χωριού. Δυστυχώς το δικτυό μας θα βγει άχρηστο πολύ σύντομα»,....)
Δεν αμφισβητούμε την πραγματικότητα των βλαβών αφού και εμείς οι ίδιοι είμαστε αποδέκτες των επιπτώσεων τους όταν αυτές προκύπτουν, ωστόσο ωφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι απλές διαπιστώσεις περί αντικατάστασης του δικτύου, δεν μπορούν να αποτελούν πανάκεια, εάν προηγουμένως δεν επιβεβαιωθούν από εμπεριστατωμένη Τεχνική Μελέτη Μηχανολόγου Μηχανίκου.
Σε πρώτη φάση λοιπόν απαιτείται Μελέτη Σκοπιμότητας του έργου και αν το αποτέλεσμα αυτής αποβεί θετικό τότε και μόνο τότε να προχωρήσουμε στα προβλεπόμενα. Επομένως, μέχρι να γίνει το ανωτέρω, καλό είναι να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, μεθοδικότητα και προπορεία ώστε να αντιμετωπίζονται εγκαίρως οι τυχόν βλάβες του δικτύου που θα προκύψουν, εν’ όψη μάλιστα καλοκαιρινής περιόδου.

                                 Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας.