Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ....

Κυριακή βράδυ στην Ανεμώτια και η μελαγχολία μας μεγάλη...Η γκριζωπή όψη των πετρόκτιστων σπιτιών, τα λιγοστά φωτεινά παράθυρα στη γειτονιά μας και οι ελάχιστες γάτες κουλουριασμένες από το κρύο να νοσταλγούν τις ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού.
Οι βελανιδιές και οι αγριοαχλαδιές στην πλαγιά του «Ραχονιού», άρχισαν να ρίχνουν τα φύλλα τους και να αποκαλύπτουν τα κλαριά τους, ενώ το έδαφος ξεκίνησε να πρασινίζει αφού φέτος οι βροχές, από τον Σεπτέμβριο έως και σήμερα, ήταν αρκετές και όπως συνηθίζεται να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν ...«ποτιστικές»
Από νωρίς φέτος, τα περισσότερα νοικοκυριά του χωριού μας έχουν μαζέψει τα ξύλα τους, καθάρισαν τα «μπουριά» (σωλήνες) και τοποθέτησαν τις ξυλόσομπες. Στα περισσότερα σπίτια οι ξυλόσομπες βρίσκονται στην κουζίνα. Σ’ αυτές ζεσταίνεται το νερό για να πλυθούν τα πιάτα ενώ στις ενσωματωμένες αλουμινένιες βέργες κρέμονται τα ρούχα για να στεγνώσουν.
Σε συνομιλία που είχαμε με συγχωριανό μας εμπειρικό μετεωρολόγο που σπάνια πέφτει έξω στις προβλέψεις του, μας ανέφερε ότι ο φετινός χειμώνας που έρχεται θα θυμίζει ημέρες του 41..!!! Τα «μερομήνια» προμηνύουν έναν βαρύ και πρόωρο χειμώνα με τσουχτερό κρύο, πολλές βροχές και χιόνια!!!
Στο καφενείο το απόγευμα η επικαιρότητα αφορούσε το νέο Μνημόνιο που έρχεται...Νέα μέτρα, έκτακτες εισφορές, φόροι και χρέη κουδουνίζουν στα αυτιά όλων μας. Εκείνο που συζητήθηκε περισσότερο ήταν ο νόμος που προωθείται και θα αναγκάζει τους ελεύθερους επαγγελματίες σε πόλεις και χωριά κάτω των 2 χιλιάδων κατοίκων να εγκαταλείψουν τον ΟΓΑ και να ασφαλιστούν στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ). Αυτό θα εξοντώσει οικονομικά πολλούς συγχωριανούς μας που έχουν μικρές επιχειρήσεις και ίσως αναγκάσει αρκετούς από αυτούς να βάλουν λουκέτο...
Μακάρι να γινόταν κάτι μαγικό και να αλλάξουν όλα...ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ....ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!!

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας