Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η ΑΝΕΜΩΤΙΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ...


Το χωριό μας δεν αντέχει άλλα πισωγυρίσματα. Είναι καιρός να ψάξουμε να βρούμε το μέτρο, την ισορροπία, τη λογική, τη σοβαρότητα, τη σύνθεση, την αρμονία και την συνεννόηση.
Πρέπει να αναζητήσουμε τη χαμένη ευκαιρία και πάση θυσία να την εντοπίσουμε, χωρίς να χρησιμοποιούμε σαν άλλοθι αδράνειας το παρελθόν και την οικονομική συγκυρία του παρόντος.
Για να πάμε πραγματικά πιο μπροστά χρειάζονται άνθρωποι που ξέρουν τι σημαίνει πάω μπροστά. Χρειάζονται ηγέτες που με διορατικότητα, ωριμότητα, ευσυνειδησία, ενσυναίσθηση, ενεργητικότητα και κοινωνική τόλμη θα λαμβάνουν και θα υλοποιούν αποφάσεις με γνώμονα το κοινό καλό, θα οργανώνουν και θα οδηγούν τους συγχωριανούς μας προς την επίτευξη κοινών αναπτυξιακών στόχων.
Σίγουρα είναι εξαιρετικά δύσκολο, επίπονο και χρονοβόρο για μια κοινωνία σαν τη δικιά μας να φτιάξει σχεδόν από το μηδέν στέρεους θεσμούς-μηχανισμούς που να λύνουν προβλήματα. Σε πρώτη φάση, επιβάλλεται να εξαλειφθεί τελείως η αλλοτριωμένη αντίληψη ότι εμείς δεν είμαστε άξιοι να αντιμετωπίζουμε και να επιλύουμε τα προβλήματά μας αλλα πρέπει να μας τα λύνουν κάποιοι άλλοι «ικανότεροι». Και στη συνέχεια, θα πρέπει να πάψουμε να καλλιεργούμε αυταπάτες και να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάπτυξη του χωριού μας έρχεται μέσα από κρυστάλλινες και πραγματοποιήσιμες θέσεις και όχι από «ουτοπίες» και «έπεα πτερόεντα».  

Καιρός να διεκδικήσουμε το πραγματικό και το υλοποιήσιμο...

     Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας.