Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ....


Η εναλλαγή των χρονικών στιγμών, μας φέρνει για άλλη μια φορά στην αρχή ενός καινούριου χρόνου. Καθώς η κρίση απλώνει βαριά την σκιά της στην χώρα και στις ψυχές μας, πολλοί προσπαθούν να προδικάσουν το καταστροφικό μέλλον.
Πράγματι, για όποιον δεν είναι εξ επαγγέλματος και ιδιοτελώς υποχρεωμένος (λ.χ ως πολιτικός) να τρέφει και να διαδίδει ψευδαισθήσεις, είναι προφανές ότι η χώρα μας βυθίζεται στον κοινωνικό λήθαργο και στη συλλογική απραξία.
Η αίσθηση της αποσύνθεσης είναι γενική και δεσπόζει σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, ενώ η εξίσου διάχυτη δυσφορία εκτονώνεται όλο και ευκολότερα σε προκλητική επιθετικότητα και σε επιδεικτική χυδαιότητα.
Εμείς, οι Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας, έχοντας την στοιχειώδη ορθολογική ψυχραιμία, ζητάμε από τους συγχωριανούς μας να αφήσουμε τη «μιζέρια» μας στο χρόνο που πέρασε, να αρνηθούμε το «γκρίζο» στο χρόνο που ήρθε και να εργαστούμε για την πραγμάτωση κάποιων νέων οραμάτων. Να βάλουμε στόχους και να εντοπίσουμε τα μέσα και τον τρόπο υλοποίησης αυτών. Να δώσουμε απαντήσεις σε μια ολόκληρη σειρά ζητημάτων ύψιστης σημασίας για το μέλλον του χωριού μας.
Έχουμε γράψει κι άλλες φορές σ’ αυτό το Blog, πως χαιρόμαστε αληθινά όταν βλέπουμε ανθρώπους να προοδεύουν και να αναδεικνύονται με τον κόπο και την αξία τους σ’οποιονδήποτε τομέα. Ιδιαίτερα ευχαριστιόμαστε όταν βλέπουμε την όποια πρόοδο να γίνεται στην Ανεμώτια, γιατί πιστεύουμε πως κάθε βήμα προς τα εμπρός, είναι δυνατόν να καθυστερήσει ή ακόμα και να αναστρέψει τα σημερινά φαινόμενα που προδικάζουν την παρακμή του χωριού μας.
Αντιθέτως, εξοργιζόμαστε με καταστάσεις αδιαφορίας, σήψης και ισοπέδωσης των πάντων. Θυμώνουμε με νοοτροπίες και συμπεριφορές ανεπάρκειας, ευθυνοφοβίας και απόπειρας μετακύλισης ευθυνών. Είμαστε απέναντι, σε όποιον μονίμως απαιτεί «κρατικούς πόρους» και «επιδοτήσεις» για να χρηματοδοτεί την οκνηρία και την οργανωτική του ανικανότητα.
Καυτηριάζουμε την έλλειψη πολιτικού θάρρους από τους πολιτικούς μας ηγέτες των οποίων μοναδική έννοια είναι η συγκράτηση της εκλογικής τους πελατείας και η διατήρηση του « φαύλου παιχνιδιού» μεταξύ κομμάτων και ψηφοφόρων. Οι πραγματικοί ηγέτες, παίρνουν ρίσκα, ενεργούν αντισυμβατικά, ξεφεύγουν από την πεπατημένη....
Επικρίνουμε, όσους οχυρώνονται πίσω από την αγοραία «αριστερή» και «φιλολαϊκή» ρητορική, αρνούμενοι να αναμετρηθούν με το μέγεθος των δικών τους ευθυνών. Είναι οι ίδιοι που κάθε τόσο οργανώνουν Συλλόγους, καλλιεργώντας τις φαγωμάρες, προπαγανδίζοντας και πείθοντας τους συγχωριανούς μας ότι είναι απαραίτητο να ζουν φτωχοί και κακομοιριασμένοι γιατί έτσι θέλει το «Σύστημα».
«...Πάμε με Ησυχία παιδιά και Τάξη...»... Τα λόγια αυτά τα εκστομίζουνε οι άνθρωποι εκείνοι που δεν έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται «Επαναστάτες»...  
Τέλος, είμαστε απέναντι στους νεόπλουτους «παπατζήδες» που προωθούν μόνο τις προσωπικές τους επιδιώξεις και νομίζουν πως μπορούν να παίζουν προσωπικά παιχνίδια ή να προδικάζουν το μέλλον του χωριού μας, στέλνωντας την περιοχή μας στην παρακμή και όλους μας στην  εξαθλίωση.
Με την αναφορά μας στις παραπάνω νοοτροπίες και συμπεριφορές, δεν εκτοξεύουμε αφορισμούς. Απεναντίας, με γλαφυρή παραστατικότητα και με συγκεκριμένη τεκμηρίωση, προσπαθούμε να απαντήσουμε και να κατεδαφίσουμε, χωρίς έλεος τους γυαλιστερούς μύθους των «καθεστωτικών προπαγανδιστικών ιερατείων», το «τυποποιημένο ψεύδος» και τις «ταχυδακτυλουργίες» τους.
Οι Ενεργοί Δημότες, τιμούν το μεγαλείο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης, επικροτούν τους επιχειρηματολογικούς διαξιφισμούς και τις οξείες συγκρούσεις των ιδεών, ως καταστάσεις απολύτως φυσικές και ανώδυνες.
Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση της Τοπικής μας κοινωνίας και η διασφάλιση της Ενότητας της ως μιας οντότητας και αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν δούμε την πραγματικότητα κατάματα.
Είναι ζωτικώς απαραίτητη, η σύνταξη ενός καθορισμένου προγράμματος, μιας καλά διατυπωμένης πολιτικής τακτικής γραμμής την οποία θα ακολουθήσουμε για το τρέχον έτος, ώστε να δοθούν σε συγκεκριμένα προβλήματα, συγκεκριμένες λύσεις.
Με τον τρόπο τον οποίο θα διαχειριστούν οι ελάχιστοι υπαρκτοί πόροι του τακτικού προϋπολογισμού, καθώς και οι εν δυνάμει σημαντικοί πόροι (Κληρονομιά, αν αυτή τελεσφορίσει θετικά), θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η κοινωνική αλλαγή και ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας.
Ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλους μας! Συστρατευθείτε στον κοινό μας αγώνα! Οι προσδοκίες των απλών Ανθρώπων του Χωριού μας είναι μεγάλες και δεν θα πρέπει να τις διαψεύσουμε. Εκείνα που απαιτούνται είναι: Ενότητα, Συλλογική Ευθύνη, Αυτοπεποίθηση, Εμπιστοσύνη και Αλτρουισμός...!!!
«....Για τους λάτρεις τόσο του ρεαλισμού και του τεκμηριωμένου λόγου, όσο και της ουτοπίας.....»

    Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας.