Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ....

Αγαπητέ συντοπίτη, θεωρούμε την κριτική σας επί του άρθρου μας ουσιαστική και σίγουρα εποικοδομητική στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε κοινωνιολογικά και πρακτικά τη σημερινή πραγματικότητα.
Το να δουλεύει κάποιος σήμερα σε πολυεθνική σίγουρα δεν είναι «μομφή»! Όμως δεν αναφερόμαστε στους απλούς εργαζομένους-τους πιθανόν ανασφάλιστους μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ- των 580 και προσφάτως 480 ευρώ αλλά στα golden boys των διεφθαρμένων πολυεθνικών εταιρειών, που στην Ελλάδα της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των αυτοκτονιών ζουν και βασιλεύουν!!
Πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη (πρόεδροι, διευθυντές, αναπληρωτές διευθυντές, σύμβουλοι, managers κ.λ.π), που οι ετήσιες αποδοχές τους κυμαίνονται στις 300.000,00 ευρώ και ανήκουν στο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που θέλει να συνεχιστούν τα μνημόνια και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να αλλάξει η σημερινή πολιτική κατάσταση.
Στόχος τους είναι να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών σε όλα τα επίπεδα. Είναι αυτοί που τα τελευταία χρόνια πιέζουν «υπογείως» να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα (βλέπε 1.500.000 άνεργοι), να θεσμοθετηθούν εργασιακές σχέσεις «λάστιχο», να μειωθεί ο μισθός στα επίπεδα των 250-300 ευρώ για τους νέους, ώστε να βελτιωθεί όπως λένε η «ανταγωνιστικότητα»...
Τα στελέχη αυτά, σε μια κατεστραμμένη χώρα παίρνουν 5-6 χιλιάρικα καθαρά, συν τα μπόνους ή τις συμμετοχές σε επιτροπές και διοικητικά συμβούλια γιατί πρέπει να συντηρήσουν τη μεζονέτα στο Κολωνάκι, τη βίλα στη Μύκονο και την Porche Cayenne!! Το πώς αναρριχήθηκαν όλοι αυτοί σε αυτές τις θέσεις και πόσοι το αξίζουν, ας το δούμε σε δεύτερο χρόνο...
Όσον αφορά την επισήμανσή σας ότι αν δεν υπήρχε η οικογένεια, η ελληνική κοινωνία και η Ελλάδα θα είχε διαλυθεί, συμφωνούμε απολύτως!! Κάνουμε όμως ένα βήμα παραπέρα και λέμε ότι «κάποιοι» με τις πολιτικές των μνημονίων που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια, θέλουν να διαλύσουν το θεσμό της οικογένειας.
Οι νέοι μένουν στο σπίτι με τους γονείς τους λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών. Σήμερα, φαντάζει αδύνατη μια ανεξάρτητη ζωή μακριά από την οικογενειακή εστία. Τα νεαρά άτομα μένουν με το όνειρο ότι κάποτε θα έχουν οικογένεια. Με μισθό που φτάνει μετά βίας τα 400 ευρώ πώς να «ανοίξεις» σπίτι?? Πώς να δημιουργήσεις οικογένεια??
Η υπογεννητικότητα στην χώρα μας βρίσκεται στα ύψη...Οι γεννήσεις έχουν μειωθεί δραματικά και πλέον μιλάμε για γήρανση του πληθυσμού. Η περίοδος της κρίσης είναι η χειρότερη δημογραφικά από το 1940, με όλα τα επακόλουθα για την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ στη μέση και φτωχή ελληνική οικογένεια είναι τεράστια!!! Μέχρι σήμερα έχει όντως αποσβέσει τεράστιους κραδασμούς αλλά πόσο ακόμα θα αντέξει, αν λάβουμε υπόψη μας και αυτά που έρχονται τον προσεχή Σεπτέμβριο??

Υ.Γ. Το success story τέλειωσε!!! Το επόμενο διάστημα το «σύστημα» θα ζήσει την απόλυτη κατάρρευσή του..... 

Ενεργοί Δημότες για την Αναγέννηση της Ανεμώτιας